ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για τη σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφου στον “αέρα”

Οργή έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κίνηση ενός δρομέα που χτύπησε στα οπίσθια δημοσιογράφο, η οποία έβγαζε ζωντανό σε δελτίο τοπικού καναλιού.

Στο βίντεο φαίνεται το πλήθος δρομέων που προσπερνούν την ρεπόρτερ Alex Bozarjian – άλλοι αδιάφορα, άλλοι χαιρετώντας και χειρονομώντας. Όταν την πλησιάζει ο συγκεκριμένος άνδρας, τη χτυπά στα οπίσθια γελώντας, ενώ εκείνη κεραυνοβολημένη σταματά για λίγο να μιλά.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σαβάνα, ο Τόμας Κάλαγουεϊ, 43 χρόνων από το Στέιτσμπορο παραδόθηκε στην αστυνομία, τού ασκήθηκε δίωξη για παρενόχληση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.300 δολαρίων.

«Η ενέργεια κατά της Alex Bozarjian στη διάρκεια της ζωντανής κάλυψης του αγώνα δρόμου στη γέφυρα της Σαβάνα,είναι καταδικαστέα και απολύτως απαράδεκτη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μέσο στο οποίο εργάζεται η δημοσιογράφος.

«Mε παρενόχλησες, μου φέρθηκες σαν σε αντικείμενο, με ταπείνωσες. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αντιμετωπίζει ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο στη δουλειά ή γενικώς», ανέφερε σε ποστ της στο Twitter η δημοσιογράφος, η οποία στην καταγγελία της στην αστυνομία είπε πως ο άνδρας δεν χτύπησε απλώς, αλλά έπιασε τα οπίσθιά της.

Ο Κάλαγουεϊ πήρε την πρωτοβουλία να πάει στον τηλεοπτικό σταθμό και να απολογηθεί on κάμερα: «Ήταν μία απαίσια πράξη, ένα φρικτό λάθος» είπε χαρακτηριστικά. Και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξήγησε πως πρόθεσή του ήταν να χτυπήσει την κοπέλα στην πλάτη και πως δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έκανε έως ότου είδε το βίντεο.

Η σεξουαλική βιαιοπραγία θεωρείται πλημμέλημα στη Τζόρτζια που επισύρει ποινή φυλάκισης πάνω από ένα χρόνο.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Related Articles

Back to top button