ΚΟΣΜΟΣ

«Ώρα για πόλεμο» λέει ο Νετανιάχου – Βομβαρδίζουν νοσοκομείο στην Γάζα

Χαρακτήρισε τη Χαμάς «βάρβαρους που επιδιώκουν να καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε και να εγκαινιάσουν έναν κόσμο φόβου και σκοταδιού»

«Είναι ώρα για πόλεμο» τόνισε ο συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εκεχειρίας.

Μιλώντας στα αγγλικά, χαρακτήρισε τη Χαμάς «βάρβαρους που επιδιώκουν να καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε και να εγκαινιάσουν έναν κόσμο φόβου και σκοταδιού». 

«Αυτό είναι ένα σημείο καμπής» πρόσθεσε ο Νετανιάχου. «Ένα σημείο καμπής για τους ηγέτες και τα έθνη. Είναι καιρός για όλους μας να αποφασίσουμε αν είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε για ένα μέλλον ελπίδας και υπόσχεσης ή να παραδοθούμε στην τυραννία και τον τρόμο. Να είστε σίγουροι ότι το Ισραήλ θα πολεμήσει».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ της «δολοφονίας αθώων και των ακούσιων απωλειών που συνοδεύουν κάθε πόλεμο».

Για μία ακόμα φορά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ασπίδες και θα κρυφτεί σε υπόγεια νοσοκομείων και ότι η οργάνωση εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από περιοχές που το Ισραήλ έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν.

Σε ερώτηση αν η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα βοηθήσει στην απελευθέρωση των ομήρωναπάντησε: «Η κοινή μας εκτίμηση, όχι μόνο των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, είναι ότι η χερσαία δράση στην πραγματικότητα δημιουργεί τη δυνατότητα – όχι τη βεβαιότητα – να απελευθερωθούν οι όμηροί μας, επειδή η Χαμάς δεν θα το κάνει αν δεν πιεστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλους τους ομήρους πίσω στην πατρίδα».

Όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει, όπως δεν θα συμφωνούσαν οι ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου. 

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση των εχθροπραξιών… οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του. «Αυτή είναι η ώρα του πολέμου».


Related Articles

Back to top button