ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως το Oruc Reis έφτασε ήδη στην περιοχή για έρευνα (Βίντεο)

Λεπτό προς λεπτό κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Η Yenisafak με ανάρτησή της στο twitter δείχνει που υποστηρίζει πως είναι στην περιοχή.

Όπως ισχυρίζεται στη σχετική της ανάρτηση “η πρώτη εικόνα προήλθε από το Oruç Reis, το ερευνητικό πλοίο που έπλευσε στη Μεσόγειο μετά τη λεγόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Το γιγαντιαίο πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνα στην περιοχή μεταξύ 10-23 Αυγούστου”.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, στην Ελλάδα, με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το ΑΠΕ επικαλούμενο ασφαλείς πληροφορίες, ενώ αναφέρεται ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Παράλληλα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις»​, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, το «Ορούτς Ρέις»​ έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού στόλου που παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Παρακάτω η ανάρτηση της Yenisafak από την Τουρκία.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close