ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζέφ Μπέζος πλουσιότερος Αμερικάνος

Για πρώτη φορά από το 1996 στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικάνους φιγουράρει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό του Μπιλ Γκέιτς.

 

Το εντυπωσιακό σερί 24 ετών του ιδρυτή της Microsoft έσπασε ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου διπλασιάστηκε σε ένα χρόνο. Στην πλευρά των χαμένων, ηχηρά ονόματα, όπως αυτό του Τζορτζ Σόρος, αλλά και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, ο Μπέζος κατακτά την πρωτιά με περιουσία 160 δισ. δολαρίων. Γίνεται έτσι ο πρώτος που εμφανίζει πλούτο άνω των 100 δισ. δολαρίων. Πέρυσι η περιουσία του ήταν 78,5 δισ. δολάρια, αλλά το θεαματικό ράλι της Amazon στο χρηματιστήριο ήταν αρκετό για να την απογειώσει. Είναι το μεγαλύτερο άλμα (σε απόλυτους όρους), που έχει καταγράψει ποτέ το Forbes. O Γκέιτς μένει στη δεύτερη θέση, με περιουσία 63 δισ. χαμηλότερη από εκείνη του Μπέζος. Μοιράζεται τη θέση με τον Γουόρεν Μπάφετ.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook (4ος) και ο Λάρι Έλισον της Oracle (5ος). Οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν κατακτούν την 6η και 9η θέση αντίστοιχα.

Στον αντίποδα ο Τζορτζ Σόρος είδε την περιουσία του να κάνει «βουτιά» στα 8,3 δισ. από 23 δισ. δολάρια καθώς μετέφερε 18 δισ. δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Open Society Foundations. Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ κατρακύλησε 11 σκαλοπιάτα στην κατάταξη, στην 259η θέση, αν και με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close