ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που ψηφίστηκε δύο φορές παραπομπή του σε δίκη

Για δεύτερη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε δίκη, με την κατηγορία της υποκίνησης βίας στο Καπιτώλιο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, ψήφισε πριν λίγο υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία, για την καθαίρεσή του, με την συμμετοχή αυτή την φορά και Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

Στην ψηφοφορία που ολοκληρώνεται αυτή την ώρα στη Βουλή εξασφαλίστηκαν ήδη οι 217 ψήφοι που απαιτούνταν για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο δεύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία για την καθαίρεσή του. Την πρώτη φορά που παραπέμφθηκε το κατηγορητήριο περιελάμβανε την κατάχρηση εξουσίας, λόγω των πιέσεών του προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας να κάνει έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του. Τότε είχε αθωωθεί. Τώρα, ο Τραμπ μεταξύ άλλων κατηγορείται για υποκίνηση επίθεσης κατά της κυβέρνησης, λόγω των ταραχών στο Καπιτώλιο.

Πάντως, νωρίτερα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, ξεκαθάρισε ότι το Σώμα δεν πρόκειται να συγκληθεί εκτάκτως.

Ο εκπρόσωπος του ΜακΚόνελ επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία δεν θα κάνει χρήση των διατάξεων για έκτακτη σύγκληση του σώματος. Κάτι που σημαίνει ότι η Γερουσία δεν θα συγκληθεί αυτή την εβδομάδα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν θα γίνει πριν από τις 19 Ιανουαρίου.

Από την άλλη, ο ΜακΚόνελ είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το πώς θα ψηφίσει στη Γερουσία αν (η δήλωση έγινε πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή) παραπεμφθεί ο Τραμπ. «Δεν έχω λάβει μια οριστική απόφαση για το πώς θα ψηφίσω», ανέφερε σε υπόμνημα προς τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, στο οποίο σημειώνει ότι πρώτα θα ακούσει τα νομικά επιχειρήματα που θα παρουσιαστούν στη Γερουσία.

Related Articles

Back to top button