ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ έδωσε χάρη σε 20 άτομα – Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε «χάρη» την Τρίτη σε 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών πρώην Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου και δύο ατόμων που καταδικάστηκαν για εγκλήματα στο πλαίσιο της έρευνας για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

ADS

Επίσης, σε τέσσερις στρατιωτικούς που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία 14 άοπλων ιρακινών πολιτών στη Βαγδάτη το 2007, και επέκτεινε την επιείκεια σε αρκετά άτομα που καταδικάστηκαν για αδικήματα ναρκωτικών.

Οι «χριστουγεννιάτικες» συγχωρέσεις ήρθαν ως δώρο, καθώς ο πρόεδρος θέλει να ανταμείψει φίλους και συμμάχους τος τελευταίες μέρες του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει πει στους συμβούλους ότι σκοπεύει να υπογράψει περισσότερες «χάρες» μέχρι να φύγει από το αξίωμά του στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου. «Ο Λευκός Οίκος έχει πλημμυρίσει από δεκάδες αιτήματα μέλών του Κογκρέσου που ζητούν χάρη», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος στην WP, καθώς και δικηγόροι, λομπίστες, σύμμαχοι και άλλοι υποστηρικτές του προέδρου.

Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του για χάρη στους συμμάχους και υπονόμευσε το κράτος δικαίου.

«Αν λες ψέμματα για να καλύψεις τον Πρόεδρο, λαμβάνεις χάρη», είπε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία Adam B. Schiff (D-Calif.). «Εάν είσαι διεφθαρμένος πολιτικός που στηρίζει τον Τραμπ, λαμβάνεις συγχώρεση. Εάν έχεις σκοτώσει άμαχους πολίτες κατά την διάρκεια πολέμου, λαμβάνεις συγχώρεση από τον Τραμπ». τόνισε, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρόεδρο Τραμπ.

Ο Τραμπ έδωσε πλήρη συγχώρεση και στον Γιώργο Παπαδόπουλο, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής για την εκστρατεία του 2016, ο οποίος ομολόγησε πως είπε ψέματα στο FBI κατά τη διάρκεια της έρευνας του στη Ρωσία. Ο Παπαδόπουλος το 2017 παραδέχτηκε ότι είχε παραπλανήσει το FBI σχετικά με τις σχέσεις του με έναν καθηγητή με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η Ρωσία είχε «δωροδοκήσει» την Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του Τραμπ το 2016.

Το 2018, ο Παπαδόπουλος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 14 ημερών.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της, ο Παπαδόπουλος με τουίτ ευχαρίστησε τον Τραμπ, «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε !!! Αυτό σημαίνει τον κόσμο για μένα και την οικογένειά μου! “

Η σύζυγος του Παπαδόπουλου γεμάτη χαρά, είπε πως κλαίει από χαρά και πως αυτά είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα!

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker