ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πομπέο επικροτεί την την Ελλάδα για την αναγνώριση του Γκουαϊδό

Θετικά σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Επικροτούμε την Ελλάδα γιατί συντάχθηκε με τις άλλες 54 χώρες που αναγνωρίζουν τον μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα για τη στήριξη των πολιτών της Βενεζουέλας, καθώς επιδιώκουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ευημερίας και σταθερότητας στη χώρα τους», έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο λογαριασμό του στο twitter.

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου, με στόχο να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές. Το υπουργείο εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, με στόχο να επιλυθεί ειρηνικά, πολιτικά και δημοκρατικά η κρίση στη Βενεζουέλα.

Πριν τον Πομπέο, μήνυμα προς την Ελλάδα είχε στείλει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που είχε αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επέδειξε θαρραλέα ηγετική ικανότητα ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας».

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close