ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός απέπεμψε τον γιο του που κατηγορείται για κατάχρηση αξιώματος

Οι αποκαλύψεις έφεραν σε δύσκολη θέση τον Κισίντα, η δημοτικότητα του οποίου είχε ενισχυθεί με την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίνταδήλωσε τη Δευτέρα ότι θα απομακρύνει τον γιο του από τη θέση του γραμματέα του την οποία κατείχε λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς» στην επίσημη κατοικία.

Η απόφαση ελήφθη μετά το δημοσίευμα περιοδικού την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο ο Σοτάρο Κισίντα είχε καλέσει φίλους του στην επίσημη κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης για μια γιορτή πέρυσι, με φωτογραφίες ορισμένων να προσποιούνται ότι δίνουν συνέντευξη Τύπου και έναν καλεσμένο να είναι ξαπλωμένος πάνω σε μια σκάλα στρωμένη με κόκκινο χαλί.

«Η συμπεριφορά του πέρυσι σε δημόσιο χώρο ήταν ανάρμοστη για έναν πολιτικό γραμματέα και αποφασίσαμε να τον αντικαταστήσουμε», δήλωσε ο Φούμιο Κισίντα σε δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι ο γιος του θα παραιτηθεί την 1η Ιουνίου.

Οι αποκαλύψεις έφεραν σε δύσκολη θέση τον Κισίντα, η δημοτικότητα του οποίου είχε ενισχυθεί με την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα.

Ο Φούμιο Κισίντα είχε επιπλήξει τον 32χρονο γιο του, αλλά οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης εντάθηκαν, ζητώντας την παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός είχε ήδη επικριθεί επικρίσεις σε σχέση με τη στάση του γιου του, ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσημα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών στην Ευρώπη για να πηγαίνει να αγοράζει αναμνηστικά στους υπουργούς.

Ο Κισίντα έχασε τέσσερις υπουργούς μέσα σε διάστημα τριών μηνών λόγω καταγγελιών για οικονομικές παρατυπίες ή σχέσεις με την αμφιλεγόμενη σέκτα Moon, γνωστή και ως Εκκλησία της Ενοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

Back to top button