ΚΟΣΜΟΣ

Ντράγκι : Η νομισματική χαλάρωση πρέπει να συνεχιστεί

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ομιλία σε φόρουμ της ΕΚΤ που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία σημείωσε ότι η ΕΚΤ επιβάλλεται, με σταδιακό τρόπο να βρει ένα κοινό βηματισμό ανάμεσα στην επιλογή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και στους ρυθμούς της οικονομικής ανάκαμψης.

 

ADS

Κατέστησε ωστόσο σαφές, στέλλοντας ουσιαστικά ένα μήνυμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ γιατί ο πληθωρισμός ενισχύεται περισσότερο από όσο θα ανέμενε κανείς.

«Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτική μας λειτουργεί και τα πλήρη αποτελέσματά της στον πληθωρισμό  σταδιακά θα υλοποιηθούν. Γι’ αυτό, η πολιτική μας θα πρέπει να συνεχιστεί και θα πρέπει να είμαστε συνετοί στο πώς θα προσαρμόσουμε τις παραμέτρους της ώστε να βελτιώσουμε τις οικονομικές συνθήκες», είπε.

«Όλα τα σημάδια πλέον δείχνουν ενδυνάμωση και διεύρυνση της ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί με πληθωριστικές δυνάμεις», σημείωσε επίσης, ενώ πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ακόμα ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής χαλάρωσης για να μπορέσει η δυναμική του πληθωρισμού να γίνει βιώσιμη και αυτοσυντηρούμενη».

Related Articles

Back to top button