ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Σκεπτικός και σιωπηλός στη δίκη για την υπόθεση της πορνοστάρ της Στόρμι Ντάνιελς

Ξανά στο δικαστήριο βρέθηκε τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής στη Στόρμι Ντάνιελς, της πορνοστάρ με την οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μια σύντομη σχέση. Είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ -είτε πρώην είτε εν ενεργεία- είναι αντιμέτωπος με ποινική δίκη.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης το δικαστήριο στο Μανχάταν επικεντρώθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δίκη ενώ αναμένεται, στη συνέχεια, να επικεντρωθούν στην επιλογή των ενόρκων.

Η διαδικασία της επιλογής των ενόρκων θα μπορούσε μάλιστα να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή και περισσότερο. Η δίκη δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα βρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά το μεγαλύτερο μέρος της.

Αντίθετα από τη συμπεριφορά του στο παρελθόν, ο Τραμπ κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του είναι σιωπηλός, χωρίς πολλές αντιδράσεις και χωρίς θεατρινισμούς.

Το πρόσωπό του είναι συνοφρυωμένο, αναφέρει πάντως το BBC, και είναι νευρικός. Κατά διαστήματα, παρακολουθεί τον εισαγγελέα και τον συνήγορό του ή ψιθυρίζει στον συνήγορό του.

Έξω από δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί και πάλι δεκάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του πρώην προέδρου. Η αστυνομία κρατούσε σε κάποια απόσταση τη μία ομάδα από την άλλη, το κλίμα ήταν πάντως γενικά ήρεμο.

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει πληρωμή 130.000 δολαρίων προς την Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα η σχέση και ειδικά να γίνει αυτό πριν από τις εκλογές του 2016 τις οποίες και κέρδισε.

Η Ντάνιελς έχει ισχυριστεί ότι με τον Τραμπ έκαναν σεξ το 2006. Στη συνέχεια πληρώθηκε από τον τότε δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, για να μη μιλήσει γι’ αυτό. Με τη σειρά του ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραποίησε τα επιχειρηματικά του αρχεία λέγοντας ότι τα χρήματα που έδωσε στον Κόεν ήταν για νομικές αμοιβές.

Στο δικαστήριο ο Τραμπ είναι αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες για απάτη, αρνείται όμως ότι παραβίασε κάποιο νόμο ενώ αρνείται ότι είχε σχέση με την Ντάνιελς.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει ποινή 4 ετών, αν και πιο πιθανή είναι μια μικρότερη ποινή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button