ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί τρεις χωροφύλακες από πυροβολισμούς στην κεντρική Γαλλία

Μετέβησαν σε σπίτι για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Τρεις Γάλλοι χωροφύλακες έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικό με πυροβολισμούς την Τετάρτη, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας.

ADS

Το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην κεντρική Γαλλία, και ότι έχει τραυματιστεί ακόμα ένας χωροφύλακας, χωρίς να αναφέρει επιπλέον λεπτομέρειες.  Προς το παρόν το AFP δεν διευκρινίζει αν υπεύθυνος είναι ένας ή περισσότεροι δράστες, ούτε το κίνητρο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την Le Figaro ωστόσο, το αιματηρό συμβάν συνέβη σήμερα τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Σεν Ζυστ, στον νομό Πουί-ντε-Ντομ, και ο δράστης φέρεται να είναι ένας 48χρονος άνδρας, που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να διασώσουν μια γυναίκα. 

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι όλα ξεκίνησαν από ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως κάτι τέτοιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο, οι αστυνομικοί εκλήθησαν από γείτονες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.  Φτάνοντας στο σημείο, αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μια γυναίκα είχε καταφύγει στην οροφή κτιρίου προκειμένου να προστατευτεί. Επιχειρώντας να προσεγγίσουν το κτίριο για να τη διασώσουν, δύο αστυνομικοί δέχτηκαν τα πυρά του 48χρονου άνδρα. Ο ένας πέθανε επί τόπου και ο άλλος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ο δράστης φέρεται να έβαλε φωτιά στο κτίριο, ενώ πυροβόλησε και σκότωσε δύο ακόμη αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker