ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ βομβαρδισμών σε νοσοκομεία στην Γάζα – «Χτύπησαν κονβόι με ασθενοφόρα»

Το Ισραήλ συνεχίζει τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς, με τους νεκρούς στη Γάζα να αυξάνονται καθημερινά – Στο στόχαστρο νοσοκομεία και σχολεία που έχουν γίνει καταφύγια

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να υποστηρίζει ότι προχωράει από τα περίχωρα της περικυκλωμένης πόλης προς το κέντρο της, ενώ την έχει αποκόψει από τη νότια πλευρά.

Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη της Γάζας, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ιδιαίτερα στους προσφυγικούς καταυλισμούς, όπως στη Τζαμπάλια που έχει δεχθεί τρία ισραηλινά χτυπήματα. Την ίδια ώρα μαίνονται οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη με νεκρούς, συλλήψεις και την οργή των Παλαιστινίων να μεγαλώνει.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 9.000

Η Διεθνής Αμνηστία την Πέμπτη υποστήριξε ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο.

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έχει την πίεση να αναφερθεί σε «ανθρωπιστικές παύσεις» για να μειωθούν οι θάνατοι αμάχων που έχουν ξεσηκώσει διεθνείς αντιδράσεις.

Το πέρασμα στη Ράφα άνοιξε ξανά την Πέμπτη για πολίτες με ξένα διαβατήρια, ενώ αυξάνεται η ένταση και στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου εν μέσω μαχών με τη Χεζμπολάχ. Σήμερα αναμένεται το πρώτο διάγγελμα από τον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα

Δεκάδες νεκροί από το χτύπημα κοντά στο Ινδονησιακό νοσοκομείο – Τι γνωρίζουμε

Ο Atef al-Kahlout, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου, μίλησε στο Al Jazeera για την κατάσταση που επικρατεί μετά τον βομβαρδισμό.

  • Παραλάβαμε περισσότερους από 50 ανθρώπους, νεκρούς και τραυματίες, από τον πρόσφατο ισραηλινό βομβαρδισμό
  • Το 40% των νεκρών και των τραυματιών του βομβαρδισμού είναι παιδιά.
  • Η κύρια γεννήτρια του νοσοκομείου σταμάτησε πριν από 48 ώρες.
  • Υποφέρουμε από σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

«Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να παράσχει προστασία στην αυτοκινητοπομπή με ασθενείς που έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει αύριο για το πέρασμα της Ράφα».

Related Articles

Back to top button