ΚΟΣΜΟΣ

Μια οβίδα στον πρωκτό 88χρονου, οδήγησε σε εκκένωση ολόκληρου νοσοκομείου

Οι ειδικοί εξουδετέρωσης βομβών διαπίστωσαν ότι υπήρχε μικρή πιθανότητα η οβίδα να εκραγεί μέσα στον άνδρα.

«Ένα μήλο, ένα μάνγκο ή ακόμα και ένας αφρός ξυρίσματος… Έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε ασυνήθιστα αντικείμενα που μπαίνουν εκεί που δεν θα έπρεπε. Αλλά μια οβίδα ποτέ, μέχρι σήμερα» λέει η Var-Matinμ, μια  από τις γιατρούς που χειρίζεται επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο Sainte-Musse, στην Τουλόν της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο 88χρονος ασθενής επισκέφτηκε το νοσοκομείο Sainte Musse για να αφαιρέσει την οβίδα, αλλά αντ’ αυτού προκάλεσε πανικό.

«Ένα έκτακτο περιστατικό έλαβε χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου, που απαιτούσε την επέμβαση του προσωπικού εξουδετέρωσης βομβών, την εκκένωση της αίθουσας επειγόντων περιστατικών, καθώς και την εκτροπή των επειγόντων περιστατικών σε άλλη μονάδα» δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

«Έπρεπε να διαχειριστούμε τον πιθανό κίνδυνο» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Όταν έχουμε αμφιβολίες, λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις».

Κίνδυνος έκρηξης

Οι ειδικοί εξουδετέρωσης βομβών διαπίστωσαν ότι υπήρχε μικρή πιθανότητα η οβίδα να εκραγεί μέσα στον άνδρα. «Μας καθησύχασαν λέγοντάς μας ότι ήταν ένα συλλεκτικό αντικείμενο από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που χρησιμοποιήθηκε από τον γαλλικό στρατό».

Οι γιατροί, έκπληκτοι, ξεκίνησαν τη διαδικασία για να αφαιρέσουν το αντικείμενο -το οποίο είχε μήκος σχεδόν 20 εκατοστών και πλάτος πάνω από 5 εκατοστά- από το ορθό του άνδρα.

Εκτιμάται ότι ο ασθενής έβαλε το αντικείμενο στον πρωκτό του με σκοπό να αντλήσει σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να οδηγήσουν τον ηλικιωμένο στο χειρουργείο, ανοίγοντας την κοιλιά του για να αφαιρέσουν το βλήμα.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, τώρα είναι «καλά στην υγεία του» και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως από το χειρουργείο.

Related Articles

Back to top button