ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Δολοφόνησαν δήμαρχο κοινότητας ενώ έτρωγε με τον 14χρονο γιο του

Ο 14χρονος γλίτωσε μόνο με τραύματα από τα πυρά των ενόπλων που άνοιξαν πυρ το βράδυ του Σαββάτου

Θύμα δολοφονικής επίθεσης από ενόπλους την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο με τον 14χρονο γιο του έπεσε ο δήμαρχος της κοινότητας Τσουρουμούκο της πολιτείας Μιτσοακάν στο Μεξικό, Γκιγιέρμο Τόρες.

Η επίθεση έγινε το Σάββατο ενώ ο 39χρονος βρισκόταν σε εστιατόριο της πόλης Μορέλιαμε τον 14χρονο να τραυματίζεται από τα πυρά των ενόπλών.

Η δολοφονία διαπράχθηκε εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των γενικών εκλογών της 2ης Ιουνίου, στις οποίες κρίνονται κάπου 20.000 αξιώματα σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων της προεδρίας κι όλων των εδρών και στα δυο σώματα του Κογκρέσου.

Η δολοφονία διαπράχθηκε εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των γενικών εκλογών της 2ης Ιουνίου, στις οποίες κρίνονται κάπου 20.000 αξιώματα σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων της προεδρίας κι όλων των εδρών και στα δυο σώματα του Κογκρέσου.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Ιουνίου 2023 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2024 έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά γυναίκες, σε βίαια επεισόδια συνδεόμενα με τις εκλογές, οι 26 εκ των οποίων θα διεκδικούσαν αιρετά αξιώματα, σύμφωνα με δεδομένα της ιδιωτικής εταιρείας ερευνών και αναλύσεων Laboratorio Electoral.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button