ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ : To Brexit είναι μια προειδοποίηση

“Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να δρα αντί να συζητά συμφωνίες “.

 

 

 

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια προειδοποίηση για τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες θα πρέπει να μάθουν να λαμβάνουν αποφάσεις γρηγορότερα αντί να επιδιώκουν να συνάπτουν νέες συμφωνίες, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

“Πρόκειται για μια προειδοποιητική βολή για όλους εμάς, ώστε να αναλογιστούμε για άλλη μια φορά: τι σημαίνει για εμάς η Ευρώπη; τι πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη για να θεωρηθεί επιτυχημένη από τους ανθρώπους;” είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει σε ποιο πράγμα θα πρέπει να επικεντρωθεί και πού θα μπορούσε να διαδραματίσει μικρότερο ρόλο, αλλά και να μάθε να λαμβάνει αποφάσεις γρηγορότερα.

“Δεν χρειάζεται να συζητάμε συνεχώς για νέες συνθήκες αλλά για τις πράξεις μας”, τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έχει δηλώσει ότι αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος του χρόνου θα “αναστρέψει” το Brexit, διαπραγματευόμενος μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη που θα ήταν πιο αποδεκτή από τη Βρετανία. Ωστόσο οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας έχουν πάρει αποστάσεις από αυτήν την πρόταση.

 

Related Articles

Back to top button