ΚΟΣΜΟΣ

«Μαμά αισθάνομαι ότι πεθαίνω»: Κραυγή απελπισίας από 5χρονη που πέθανε από στρεπτόκοκκο

Στο νοσοκομείο τους έλεγαν ότι το παιδί πάσχει από αφυδάτωση και να πιει… Lucozade – Η μικρή πέθανε τη Δευτέρα, 9 ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Τρεις φορές πήγε την πεντάχρονη κόρη του στα επείγοντα του κοντινού τους νοσοκομείου στη Βόρεια Ιρλανδία όπου του έλεγαν ότι πάσχει από αφυδάτωση και να πιει Lukozade για ενυδάτωση. Απαρηγόρητος πια, ο Ρόμπερτ Μακόρντινεϊλ από το Μπέλφαστ, πατέρας της Στέλλα-Λίλι, ετοιμάζεται για την κηδεία του παιδιού του που πέθανε από επιπλοκές στρεπτόκοκκου ομάδας Α.

“Μαμά, αισθάνομαι ότι πεθαίνω” είπε στη μητέρα του το κοριτσάκι που, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του, έπεσε θύμα λανθασμένης διάγνωσης.

Η 5χρονη είναι το ένατο καταγεγραμμένο θύμα του στρεπτόκκοκου ομάδας Α στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι πήγε τρεις φορές την κόρη του στην Παιδιατρική Κλινική του Βασιλικού Νοσοκομείου του Μπέλφαστ. Τελικά, το κοριτσάκι εισήχθη κατευθείαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας όταν, την τρίτη φορά, το ίδιο το παιδί είπε ότι αισθάνεται ότι πεθαίνει.

“Να πιει Lukozade για ενυδάτωση”

Η μικρή Στέλλα-Λίλη εμφάνισε τα πρώτα ήπια συμπτώματα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Ο πατέρας της την πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Του είπαν να της δώσει Lukozade για ενυδάτωση.

Επέστρεψε την επομένη αλλά και την μεθεπόμενη μέρα καθώς τα συμπτώματα της μικρής γίνονταν οξύτερα

Η διοίκηση του νοσοκομείου του Μπέλφαστ, μετά τον θάνατο της 5χρονης, έχει δώσει οδηγίες για αναθεώρηση των πρωτοκόλλων εισαγωγής ασθενών. 

“Έπρεπε να της είχαν κάνει Strep-test από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Όταν πια της το έκακαν, η Στέλλα είχε χάσει τις δυνάμεις της”, είπε ο Ρόμπερτ Μακόρκιντεϊλ στη Mirror. 

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, ο πατέρας της 5χρονης περιγράφει πώς την μετέφερε στην αγκαλιά του την πρώτη μέρα και λέει ότι στο νοσοκομείο τον έκαναν να πιστέψει ότι είχε υπεραντιδράσει. Και τη δεύτερη φορά που την πήγε στο νοσοκομείο, την επόμενη μέρα, τους έστειλαν στο σπίτι. 

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου όταν πια οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή της, διαπίστωσαν ότι είχε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και ότι είχε ξεκινήσει σηψαιμία. Το strep-test βγήκε θετικό.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η Στέλλα-Λίλη από το Μπέλφαστ έπαθε πολυοργανική κατάρρευση και για λίγα λεπτά οι γιατροί την “έχασαν” και χρειάστηκε να την επαναφέρουν, όπως είπε ο πατέρας της στην εφημερίδα. 

Η επαναφορά της δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ καθώς το παιδί μπήκε σε τεχνητό κώμα με χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών. 

Η 5χρονη Στέλλα-Λίλη Μακόρκντεϊλ πέθανε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Το σχολείο της, το νηπιαγωγείο και δημοτικό Black Mountain έκανε μια ανάρτηση για τη μικρή στα κοινωνικά δίκτυα. “Ήταν ένα πολύ λαμπερό και ταλαντούχο κοριτσάκι” και “ήταν πολύ δημοφιλής”.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι “απευθύνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Μακόρκντεϊλ για τον θάνατο της Στέλλα-Λίλη”. 

Στην ανακοίνωση προσθέτουν ότι “κάθε στοιχείο της υπόθεσης νοσηλείας της Στέλλα-Λίλη θα εξεταστεί προσεκτικά”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button