ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Η Γερμανία πρέπει να συμβάλει στην επίλυση των «δυσλειτουργιών» της ευρωζώνης

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν υποδεχθεί την Άγγελα Μέρκελ στην Γαλλία,  σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Quest-France» και σε 12 γερμανικές εφημερίδες του ομίλου «Funke Mediegruppe», σημείωσε ότι η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει οικονομικά την Ευρωζώνη.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως το «Βερολίνο οφείλει να μεριμνήσει για την αναζωογόνηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ευρώπη….Η οικονομική δύναμη του Βερολίνου οφείλεται ως ένα βαθμό στις ανισότητες που υπάρχουν εντός της Ευρωζώνης αλλά και στην οικονομική αδυναμία των εταίρων».

Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η «Ε.E παραμένει ένα ελλιπές project και θα απαιτήσει αλλαγές στις συνθήκες της, που να φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία μεταξύ των κρατών-μελών της Eυρωζώνης,H Γερμανία επωφελείται από μία «δυσλειτουργική» Ευρωζώνη».

Περαιτέρω σημείωσε : »  Ποτέ δεν κατηγόρησα τη Γερμανία για την ανταγωνιστικότητά της. Αλλά μέρος αυτής οφείλεται στη δυσλειτουργικότητα της Ευρωζώνης, και στην αδυναμία άλλων οικονομιών.Έχει μια ισχυρή οικονομία, αλλά έχει δημογραφικές αδυναμίες, οικονομικές και εμπορικές ανισορροπίες με τους γείτονές της και κοινές ευθύνες για να δώσει στη ζώνη του ευρώ το μέλλον που της αξίζει».

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close