ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Επαγγελματίες ταραξίες καμουφλαρισμένοι σε Κίτρινα Γιλέκα

Δήλωση για τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων έκανε από το Μπουένος Άιρες, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

 

 

«Οι δράστες αυτής της βίας που έχει προκαλέσει χάος, προδίδουν αυτά που ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη Δικαιοσύνη. Θα σέβομαι πάντα τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις, αλλά δεν θα αποδεχθώ ποτέ τη βία», σημείωσε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε  παράλληλα ότι θα έχει συναντήσεις με  κυβερνητικούς αξιωματούχους την Κυριακή, αφότου επιστρέψει από την Αργεντινή, όπου παρευρέθηκε στη σύνοδο του G20.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, είχε δηλώσει συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν οι διαδηλώσεις.

“Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις (που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας. Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου”, δήλωσε ο ΦΙλίπ.

Από την πλευρά  του υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέ μιλώντας στην γαλλική τηλεόραση TF1 έκανε λόγο για «στρατηγική επαγγελματιών ταραξιών».

«Αυτοί δεν είναι Κίτρινα Γιλέκα, είναι άνθρωποι ήρθαν να καταστρέψουν, να λεηλατήσουν, να τραυματίσουν, ακόμη και να σκοτώσουν. Είναι άνθρωποι καμουφλαρισμένοι ως Κίτρινα Γιλέκα», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, ακόμη, δήλωσε ότι ελπίζει οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.

Tags

Related Articles

Close
Close