ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Τρεις μαθητές που πήγαιναν σχολείο, τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα

Ένας άντρας σκοτώθηκε από το ίδιο πλήγμα

Ένας άνδρας σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα που τον είχε στόχο στον νότιο Λίβανο, ενώ τρεις μαθητές σχολείου που περνούσαν από το σημείο με σχολικό λεωφορείο τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ANI.

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου η Χεζμπολάχ εξαπολύει τακτικά επιθέσεις εναντίον του βόρειου Ισραήλ, σε ένδειξη υποστήριξης προς το παλαιστινιακό κίνημα.

Σε αντίποινα ο ισραηλινός στρατός απαντά με πλήγματα ολοένα και πιο βαθιά στον Λίβανο στοχοθετώντας στελέχη της Χεζμπολάχ.

Όπως μετέδωσε το ANI, «drone του εχθρού στοχοθέτησε όχημα στον δρόμο που οδηγεί στη Νταμπατιγέ», μια πόλη σχετικά μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ, «ο οδηγός του οποίου σκοτώθηκε».

Τρεις μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Διασώστης της Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό και διευκρίνισε ότι οι μαθητές «τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα γυαλιά», καθώς έσπασαν τα τζάμια του σχολικού λεωφορείου.

Στη διάρκεια των επτά τελευταίων μηνών, τουλάχιστον 429 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και 82 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Από την ισραηλινή πλευρά 14 στρατιώτες και 11 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, με βάση επίσημο απολογισμό, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button