ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Βρετανία – Στο τραπέζι νέα μέτρα

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους, τα36.804 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τους 691 θανάτους, αριθμός ρεκόρ αυτόν τον μήνα, και τον διπλασιασμό των μολύνσεων σε μία εβδομάδα.

ADS

Συγκεκριμένα, αναμένεται την επομένη των Χριστουγέννων, στις 26 Δεκεμβρίου, να μπουν και άλλες περιοχές στην «κόκκινη ζώνη». 

Οι μολύνσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν αυξηθεί ραγδαία στο Λονδίνο. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού ευθύνεται για το 70% των νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πηγές της Sun, τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν όλη τη Βρετανία, με πολλές περιοχές να υπόκεινται σε καθεστώς αυστηροποίησης μέτρων.

Μέχρι στιγμής έχει ακυρωθεί το σχέδιο χαλάρωσης για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις. 

Οι ανησυχητικές εικόνες των ελλείψεων βασικών αγαθών από τα ράφια στα σούπερ μάρκετ επέστρεψαν στη Βρετανία, η οποία γίνεται και στο δεύτερο σφοδρό κύμα της πανδημίας θεατής ενός δραματικού σίριαλ.

Λίγες ημέρες αφότου το επιδημιολογικό φορτίο επιβαρύνθηκε ραγδαία και ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει έκτακτους περιορισμούς, ακυρώνοντας το σχέδιο χαλάρωσης των Χριστουγέννων, οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν νέες στιγμές αγωνίας και προειδοποιούνται για τις σοβαρές ελλείψεις τροφίμων που θα προκύψουν σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Από την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ υποφέρουν από έλλειψη φρέσκων προϊόντων εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές χώρες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους με τη Βρετανία, με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του νέου μεταδοτικού στελέχους κορωνοϊού.

Όπως εκτιμάται, δε, εάν συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση και για το επόμενο 24ωρο, τότε από τις 27 Δεκεμβρίου κάποια φρέσκα προϊόντα δεν θα φτάνουν καθόλου στα ράφια. 

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker