ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός-Κύπρος: «Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος

Κλείσιμο της Λεμεσού και της Πάφου από τις 20:00 το βράδυ στην Κύπρο σε μια προσπάθεια ελέγχου της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί.


Παρουσιάζοντας στοιχεία που καταδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τόσο στη Λεμεσό όσο και στην Πάφο, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει την μετακίνηση από και προς τις δύο επαρχίες με στόχο την αποτροπή της διασποράς του ιού σε ολόκληρη την Κύπρο.

ADS

Έτσι από απόψε και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οι δύο επαρχίες στην ουσία σφραγίζονται ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος απευθύνθηκε χθες βράδυ στους πολίτες μέσω διαγγέλματος, τα πρωτόγνωρα μέτρα επιβλήθηκαν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφηκαν στις δύο επαρχίες, αφού το 68% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από τη Λεμεσό και την Πάφο ενώ το 70% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία λόγω Covid-19 διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες.


Μπλόκα από αστυνομία και στρατό

Γγια την εφαρμογή των μέτρων, η κυβέρνηση επιτάσσει την αστυνομία αλλά και τον στρατό προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση από και προς τη Λεμεσό και την Πάφο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποκοπούν δρόμοι με την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων.

Τα σημεία ελέγχου, θα στελεχώνονται από μέλη της αστυνομίας και του στρατού για ολόκληρο το 24ωρο ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προνοεί τη χρήση rapid tests για όσους νομιμοποιούνται να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τις ζώνες του ιδιότυπου lockdown.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker