ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Κρουαζιερόπλοιο στην Νορβηγία με 36 μέλη του θετικά στον ιό

Το MS Roald Amundsen πραγματοποίησε κρουαζιέρες στις 17 Ιουλίου, με 209 τουρίστες και στις 24 του ίδιου μήνα με άλλους 178 τουρίστες

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στις νορβηγικές αρχές μετά τον εντοπισμό δεκάδων μελών του πληρώματος ενός κρουαζιερόπλοιου με κορωνοϊό. Το νορβηγικό πλοίο είχε πραγματοποιήσει δύο ταξίδια μέσα στον Ιούλιο, μεταφέροντας εκατοντάδες τουρίστες από πολλές χώρες.

Το MS Roald Amundsen πραγματοποίησε κρουαζιέρες στις 17 Ιουλίου, με 209 τουρίστες και στις 24 του ίδιου μήνα με άλλους 178 τουρίστες. Μόλις την Παρασκευή, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά το πρώτο ταξίδι και μία εβδομάδα μετά το δεύτερο, έγινε γνωστό ότι 36 μέλη του πληρώματος ήταν θετικά στον νέο κορωνοϊό, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές της σκανδιναβικής χώρας, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να εντοπίσουν και να ειδοποιήσουν έναν προς έναν τους επιβάτες.

Οι τέσσερις από τους 36 εργαζόμενους στο πλοίο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Τρόμσο, την Παρασκευή το πρωί. Οι υπόλοιποι 32 δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

Το MS Roald Amundsen ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει και τρίτο ταξίδι την Παρασκευή, στο αρχιπέλαγος Svalbard, αλλά μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, ακυρώθηκε.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close