ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός-Ιταλία: Νέα στοιχεία δείχνουν 19.000 περισσότερους νεκρούς

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία μπορεί να είναι σχεδόν 19.000 περισσότεροι από αυτούς που καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (INPS) της χώρας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί επίσημα, 32.486 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του ιού. Όμως, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, το INPS ανέφερε ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο καταγράφηκαν 156.429 θάνατοι, 46.909 περισσότεροι σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ίδιου διαστήματος για τις χρονιές από το 2015 έως το 2019. Όμως, την ίδια περίοδο αποδόθηκαν στον κορωνοϊό 27.938 από αυτούς τους θανάτους. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν 18.971 περισσότεροι θάνατοι από ότι συνήθως αυτή την περίοδο.

Η μεγάλη πλειονότητα αυτών των ανθρώπων- 18.412- πέθαναν στον ιταλικό βορρά, που επλήγη σφοδρά από την εξάπλωση του ιού. Συγκεκριμένα, στον βορρά οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 84% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, στην κεντρική Ιταλία καταγράφηκε αύξηση 11% και στον νότο 5%.

«Με δεδομένο το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων είναι σχετικά σταθερός, μπορούμε- με την απαραίτητη επιφύλαξη- να αποδώσουμε στην επιδημία μεγάλο μέρος αυτών των θανάτων που υπήρξαν τους τελευταίους δύο μήνες», ανέφερε το INPS.

Επίσης, επεσήμανε ότι αυτή η αύξηση θανάτων πιθανόν να μην οφείλεται μόνο στον κορωνοϊό, αλλά και στο γεγονός ότι άνθρωποι που έπασχαν από άλλες ασθένειες δεν μπορούσαν να λάβουν ιατρική φροντίδα, επειδή τα νοσοκομεία είχαν κατακλυστεί από τα κρούσματα του ιού.

Με πληροφορίες από AFP

Related Articles

Back to top button
Close
Close