ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Ισπανία: Δραματική η κατάσταση – 209 νέοι θάνατοι, 3.431 κρούσματα σε μία μέρα

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Ισπανία με τον νέο κορωνοϊό, καθώς ο αριθμός των νεκρών και των νέων κρουσμάτων αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε 17.147 από 13.716 που ήταν χθες.

Την ίδια ώρα, αριθμός των νεκρών πέρασε από 558 σε 767 κατά το τελευταίο 24ωρο.

«Είμαστε σε πόλεμο – Η οικονομία θα συρρικνωθεί»
Χθες, μιλώντας σε ένα σχεδόν άδειο κοινοβούλιο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τόνισε πως η ισπανική οικονομία θα συρρικνωθεί ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορωνοϊού και κάλεσε όλους να συστρατευθούν στον «πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε, εναντίον του ιού.

«Δεν έχουμε περάσει ποτέ κάτι παρόμοιο και η κοινωνία μας, η οποία μεγάλωσε συνηθισμένη σε αλλαγές που διευρύνουν τις δυνατότητές μας για γνώση, υγεία και ζωή, βρίσκεται τώρα σε πόλεμο προκειμένου να προασπίσει όλα εκείνα που θεωρούσαμε δεδομένα», είπε ο Σάντσεθ.

«Είναι σαφές πως το ετήσιο ΑΕΠ θα μειωθεί, όπως έχει ήδη επισημάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2020 δεν θα έχει 12 μήνες, αλλά 10, ακόμη και εννέα», είπε ο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο.

«Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα της απασχόλησης και τη διάρθρωση της παραγωγής όσο διαρκεί η κρίση χωρίς μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά, στο τέλος της κρίσης θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη, περιλαμβανομένου και ενός πιθανού ριμπάουντ που θα επιταχύνει τη δραστηριότητα», συνέχισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Περιγράφοντας τη βαναυσότητα μιας κρίσης που οδήγησε την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κλείσουν τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα, ο Σάντσεθ σημείωσε πως εκείνοι που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα από την ασθένεια δεν μπορούν να τους κάνουν μια κανονική κηδεία.

Related Articles

Back to top button