ΚΟΣΜΟΣ

Κοριτσάκι 6 ετών, έσωσε την οικογένειά της, επειδή έτρεξε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι

Η Olivia Patterson έπαιζε έξω όταν είδε φλόγες και έτρεξε στο σπίτι στο Riccall, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, για να ξυπνήσει τη μητέρα της και τα μικρότερα αδέλφια της

Η Ολίβια Πάτερσον, ηλικίας έξι ετών, έπαιζε έξω με μια φίλη της όταν είδε φλόγες να βγαίνουν από την οροφή του σπιτιού της στο Βόρειο Γιορκσάιρ.

Η μαθήτρια χαρακτηρίζεται πλέον ως ήρωας αφού έτρεξε στο κτίριο για να ειδοποιήσει την οικογένειά της, φωνάζοντας: “Ξύπνα μαμά – ξύπνα τα μωρά”.

Η μητέρα της, Laura, 29 ετών, κοιμόταν στον καναπέ, μαζί με τα αδέλφια της Joel-James, ενός έτους, και Tiffany, δύο ετών. Μετά τη γρήγορη σκέψη της Olivia, διέφυγαν σώοι από το μονοκατοικία τους στο Riccall, κοντά στο Selby.

Η πυρκαγιά στις 4 Απριλίου είχε ξεκινήσει από το διπλανό σπίτι και γρήγορα επεκτάθηκε στον επάνω όροφο του σπιτιού με τα τρία υπνοδωμάτια, καταστρέφοντας σχεδόν όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας. Άλλοι γείτονες είχαν συγκεντρωθεί έξω, αλλά νόμιζαν ότι κανείς δεν ήταν στο σπίτι.

Η γιαγιά της Olivia, Sadie Gelder, 54 ετών, δήλωσε ότι ήταν απίστευτα περήφανη για την “καταπληκτική” εγγονή της. Η ίδια είπε: “Η πυρκαγιά δεν ήταν η μόνη που έζησε: “Είμαστε απόλυτα περήφανοι γι’ αυτήν. Έχει ΔΕΠΥ, οπότε ήταν απολύτως καταπληκτική. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Olivia έβγαλε τη Laura έξω – είναι έξι ετών και έτρεξε μέσα σε ένα φλεγόμενο κτίριο”.

“Κοίταξε πάνω και είδε μια φωτιά να φλέγεται στον επάνω όροφο … φώναζε: “Ξυπνήστε μαμά, το σπίτι καίγεται – ξυπνήστε τα μωρά”. Οι άνθρωποι στο δρόμο δεν πίστευαν ότι κάποιος ήταν μέσα γιατί δεν υπήρχε αυτοκίνητο στην είσοδο”.

Πρόσθεσε ότι η Olivia και η οικογένειά της μένουν τώρα σε ένα Airbnb, αφού έχασαν σχεδόν τα πάντα στη φωτιά. “Κατάφεραν να πάρουν μερικά από τα ρούχα του μωρού, αλλά όλα τα άλλα έχουν χαθεί”, είπε.

“Οι άνθρωποι έχουν δωρίσει κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες – τέτοια πράγματα. Θα έπρεπε να πάρει ένα άλλο δημοτικό σπίτι, αλλά είναι όλα τα μικρά πράγματα … για να τη βοηθήσουν να ξαναχτίσει τα πάντα”.

Η έρευνα για την πυρκαγιά συνεχίζεται, αλλά η οικογένεια ενημερώθηκε ότι μπορεί να προκλήθηκε από φορτιστή τηλεφώνου.

Οι πρώην συνάδελφοι της Λόρα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Wilf Ward Family Trust, όπου εργαζόταν για εννέα χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια σελίδα GoFundMe για να στηρίξουν την οικογένεια. Την Κυριακή είχε συγκεντρώσει πάνω από 1.000 λίρες.

Ο έρανος έχει ως εξής: “Πριν από πέντε ημέρες, η Laura ξύπνησε από την κόρη της (που βρισκόταν απέναντι την ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά) λέγοντάς της ότι το σπίτι καίγεται.

“Η κόρη της το είδε εντελώς τυχαία, μπήκε στο σπίτι για να σημάνει συναγερμό στη μαμά της και αυτό οδήγησε στο να βγει η Laura και τα υπόλοιπα παιδιά της με ασφάλεια”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button