ΚΟΣΜΟΣ

«Κόλαση» στην Γάζα – Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Πρωτοφανείς εικόνες αγριότητας στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να επιχειρεί εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα που παραμένουν ασθενείς και εκτοπισμένοι.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιείται ως ορμητήριο της Χαμάς, κάτι που υποστήριξαν και οι ΗΠΑ σε χθεσινοβραδινή δήλωση, με την παλαιστινιακή οργάνωση να επιρρίπτει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Τζο Μπάιντεν.

Η αιματοχυσία συνεχίζεται τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ ξεκινούν έναν νέο γύρο διπλωματικών επαφών με κράτη της ΕΕ και του κόλπου.

Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός πέφτουν στο κενό ενώ σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων.

Σε κρίσιμη κατάσταση και το νοσοκομείο al-Awda στη βόρεια Γάζα

Σε ένα φωνητικό σημείωμα, ο Ahmed Muhanna, διευθυντής του νοσοκομείου al-Awda στη Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, περιγράφει την κατάσταση εκεί ως «εξαιρετικά κρίσιμη«.

«Όλη την ώρα βομβαρδίζουν γύρω και κοντά στο νοσοκομείο», είπε.

«Σήμερα, βρήκαμε θραύσματα μέσα στο νοσοκομείο, ενώ το ασθενοφόρο και τα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Εργαζόμαστε με τραυματίες και έγκυες γυναίκες από τις βόρειες περιοχές και την πόλη της Γάζας, επειδή όλα τα νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και τη βόρεια περιοχή είναι επίσης εκτός λειτουργίας«.

Related Articles

Back to top button