ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνει την πόρτα ο Τραμπ στους αλλοδαπούς φοιτητές – Με μήνυση απαντάνε Χάρβαρντ και MIT

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα με τους πανεπιστημιακούς και την κυβέρνηση Τραμπ, μετά την πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αφήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο χωρίς βίζα τους φοιτητές άλλων χωρών οι οποίοι δεν θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον ένα μάθημα διά ζώσης.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από δύο φημισμένα πανεπιστήμια, το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), τα οποία υπέβαλαν την περασμένη Τετάρτη μήνυση κατά της κυβέρνησης με στόχο να μπλοκάρουν την εφαρμογή του κανονισμού. 

Με την κίνησή του αυτή ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί να επαναφέρει τους σχεδόν 1 εκατομμύριο φοιτητές άλλων χωρών που σπουδάζουν στις ΗΠΑ και να ξαναβάλει τους καθηγητές στα αμφιθέατρα.

Για τον Ντόλαλντ Τραμπ προέχει η επανεκκίνηση της οικονομίας, παρότι τα κρούσματα και οι θάνατοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν ήδη προγραμματίσει διαδικτυακώς τα μαθήματα για το νέο εξάμηνο λόγω Covid-19, απόφαση που πάρθηκε σε συνέχεια του κλεισίματος των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στα μέσα Μαρτίου, βάσει των οδηγιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

«Σκληρή» και «παράνομη» βάσει του νόμου περί διοικητικών διαδικασιών (Administrative Procedure Act) χαρακτήρισε την απόφαση η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης Μόρα Χίλι, η οποία τασσόμενη στο πλευρό των ιδρυμάτων δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες να μπλοκάρουν τον νέο κανονισμό

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close