ΚΟΣΜΟΣ

Κεραυνοί Σάντερς για Τραμπ: Αντίο κύριε πρόεδρε, η θητεία σας θα λήξει

«Ο αμερικανικός λαός είναι άρρωστος και κουρασμένος από τον αυταρχισμό σας, τα ψέματα σας, τον ρατσισμό σας»

Σάλο στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει η πρόταση του  Ντόναλντ Τραμπνα αναβάλει τις -προγραμματισμένες για τον Νοέμβρη- προεδρικές εκλογές.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Αμερικάνος πολιτικός και γερουσιαστής, Μπέρνι Σάντερς.

«Όχι, κύριε Πρόεδρε. Δεν καθυστερούμε τις εκλογές. Ο αμερικανικός λαός είναι άρρωστος και κουρασμένος από τον αυταρχισμό σας, τα ψέματα σας, τον ρατσισμό σας. Στις 3 Νοεμβρίου 2020 θα επικρατήσει η δημοκρατία και η καταστροφική προεδρία σας θα λήξει. Αντίο», γράφει ο Μπέρνι Σάντερς σε ανάρτησή του στο Facebook.

Τη μεγαλύτερη πτώση μεταπολεμικά παρουσίασε η οικονομία των ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο

Όλα αυτα συμβαίνουν την ώρα που το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημειώνει τη μεγαλύτερη υποχώρηση στην μεταπολεμική ιστορία, καθώς το lockdown προκάλεσε το κλείσιμο επιχειρήσεων και άφησε εκτός εργασίας εκατομμύρια Αμερικανούς.

Το ΑΕΠ, που αντιπροσωπεύει την αξία του συνόλου των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγει η οικονομία, υποχώρησε κατά 32,9% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης.

Η πτώση ήταν μικρότερη από το -34,1% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, αλλά είναι η χειρότερη επίδοση στην μεταπολεμική ιστορία. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν το πρώτο τρίμηνο του 1958, που το ΑΕΠ μειώθηκε -10% και ακολουθεί το -8,4% που σημειώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2008. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, η πτώση του ΑΕΠ ήταν 9,5%.

Η κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας αποδίδεται στη μείωση των καταναλωτικών δαπανών, καθώς οι Αμερικανοί έμειναν στο σπίτι, χωρίς να πραγματοποιούν καταναλωτικές δαπάνες και ταξίδια

Related Articles

Back to top button