ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία-ΗΠΑ: «Κρανίου τόπος» το Κεντάκι – Δεκάδες νεκροί, πάνω από 100 αγνοούμενοι

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία, για να απεγκλωβίσουν  πολίτες

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν οι κεντρικές και νότιες ΗΠΑ και ειδικότερα το Κεντάκι, λίγες ώρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν με σφοδρότητα πολλές περιοχές αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 78 νεκρούς και πάνω από 100 αγνοούμενους.

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, μεταξύ αυτών έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλων μονάχα στην αμερικανική πολιτεία του Κεντάκι, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό, με τον οποίο αυξάνονται σε τουλάχιστον 78 οι νεκροί στο νότιο και κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ.

usa-tornados__1_
usa-tornados__3_
usa-tornados__2_
usa-tornados__4_

Οι νεκροί από την κακοκαιρία ήταν ηλικίας μεταξύ 5 μηνών και 86 ετών, δήλωσε ο Μπεσίρ, προσθέτοντας πως 105 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται. Επιπλέον, 14 νεκροί έχουν καταγραφεί στις γειτονικές πολιτείες Τενεσί, Ιλινόι, Μιζούρι και Άρκανσο.

25056136

Τουλάχιστον 50 ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν οκτώ αμερικανικές πολιτείες το Σαββατοκύριακο όπως αναφέρει το CNN, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν δεκάδες πολίτες .

Στις περιοχές Αρκάνσας, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μιζούρι, Μισισίπι, Οχάιο και Τενεσί, οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες ενώ στο Κεντάκι η κατάσταση είναι δραματική. 

25053204

Εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση προς τους πολίτες να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επικεντρώνονται στο Μέιφιλντ, μια πόλη στα σύνορα του Κεντάκι με το Ιλινόι, το Μιζούρι και το Άρκανσο.

Related Articles

Back to top button