ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά τανκς εισέβαλαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το Ισραήλ λέει ότι ελέγχει τη βόρεια Γάζα

Επιδρομή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποίησε τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός, την ώρα που το Ισραήλ και η Χαμάς φαινόταν πως πλησίαζαν σε μια συμφωνία για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα μια διαρκή, πολυήμερη παύση των μαχών.

Τα ισραηλινά τανκς εισέβαλαν τα ξημερώματα στο Αλ Σίφα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο εντός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

«Μπορούμε να τους δούμε να στρέφουν τα όπλα των τανκς προς το νοσοκομείο. Δεν είμαστε σίγουροι αν στρατιώτες βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, αλλά βρίσκονται μέσα στο συγκρότημα με τα τανκς», σύμφωνα με δημοσιογράφο του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Wafa.

https://twitter.com/nadeemmania/status/1724602497011216461?s=46&t=JSkAX2xXLwjTWUbULEquSQ

Υπήρχαν ανταλλαγές πυροβολισμών στην αυλή, πρόσθεσε ο Al Za’anoun, τη στιγμή που εκατοντάδες προσωπικό και ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του νοσοκομείου, μαζί με αρκετές χιλιάδες άτομα που έχουν αναζητήσει καταφύγιο από την αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μουνίρ Αμπού Αλ Ρις, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο του θυλάκου, ψάχνουν σε υπόγειά του, προσθέτοντας πως ασθενείς έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας των κρότων εκρήξεων.

Related Articles

Back to top button