ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο φονιάς-αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζόρτζ Φλόιντ

Ο Ντέρεκ Τσάβιν, ο αστυνομικός που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, συνελήφθη, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας της Μινεσότα.

O Επίτροπος του τμήματος Δημόσιας Τάξης της πολιτείας της Μινεσότα, Τζον Χάρινγκτον, ανακοίνωσε ότι ο Ντέρεκ Σοβέν συνελήφθη, τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Φλόιντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Ντέρεκ Τσάβιν είχαν γίνει καταγγελίες για αστυνομική βία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, για τον αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της αποτρόπαιας πράξης του, είχαν γίνει 18 καταγγελίες, ωστόσο μόνο στις δύο εξ αυτών του είχαν επιβληθεί ποινές.

Η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει υπέρμετρη οργή στις κοινότητες των Αφροαμερικανών και όχι μόνο. Τις τελευταίες ημέρες, η Μινεάπολη βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», με πολίτες να διαδηλώνουν ζητώντας δικαιοσύνη. 

Εκκλήσεις από τον κυβερνήτη της Μινεσότα

Ο Τιμ Γουόλζ, κυβερνήτης της Μινεσότα, έκανε έκκληση με στόχο να μπει ένα τέλος στις βίαιες αντιδράσεις των εξοργισμένων πολιτών.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη στην κοινωνία μας πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», είπε ο Γουόλζ αναφερόμενος στο φυλετικό χάσμα δεκαετιών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, τόνισε πως αναμένει να αποδοθεί τάχιστα δικαιοσύνη, όσον αφορά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Η αντίδραση Ομπάμα

«Δεν πρέπει να είναι κάτι το φυσιολογικό στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι ‘φυσιολογικό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

«Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μοιράζεται την «ίδια θλίψη» που νοιώθουν «εκατομμύρια ακόμη» για αυτό τον θάνατο, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλες τις ΗΠΑ, και κλιμακώθηκαν σε ταραχές στη Μινεάπολη, στην Μινεσότα.

Related Articles

Back to top button
Close
Close