ΚΟΣΜΟΣ

Ηχηρή «σφαλιάρα» σε Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή για Πενσυλβάνια

Ήταν αναμφίβολα μια απόφαση σταθμός, στην προσπάθεια του 45ου προέδρου των ΗΠΑ να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη, αρνήθηκε το αίτημα από τους συμμάχους του Προέδρου Τραμπ να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Πενσυλβάνια. Πρόκειται για ένα ηχηρό πλήγμα στις συνεχείς προσπάθειες του προέδρου να αντιστρέψει την ήττα του από τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.

Ήταν το πρώτο αίτημα για καθυστέρηση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του περασμένου μήνα που φτάνει στο Ανώτατο δικαστήριο και φαίνεται ότι η πρόεδρος, Amy Coney Barrett, που πρόσφατα διορίσθηκε από τον Τραμπ, δεν υποστήριξε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του.
Μεταξύ των δικαστών δεν υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες για το αποτέλεσμα, παρότι το δικαστήριο διαθέτει συντηρητική πλειοψηφία 6-3, με τρία μέλη να έχουν διορισθεί από τον αμερικανό πρόεδρο.

Με την απόφαση τους, οι δικαστές έκαψαν τα όνειρα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μία ακόμα τετραετία.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, θα συγκροτηθεί το κολέγιο των εκλεκτόρων που θα αποφασίσει τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ και αν υπήρχαν κάποιες ελπίδες στην πλευρά των Ρεπουμπλικάνων να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, μετά από αυτή την απόφαση, έχουν ολοκληρωτικά χαθεί!

Related Articles

Back to top button