ΚΟΣΜΟΣ

Η Ryanair φοβάται για καθήλωση των αεροπλάνων λόγω Brexit

Εάν τελικά υπάρξει σκληρό Brexit, τα αεροσκάφη της Ryanair μπορεί να καθηλωθούν στο έδαφος για διάστημα τριών εβδομάδων

 

Εάν τελικά υπάρξει σκληρό Brexit, τα αεροσκάφη της Ryanair μπορεί να καθηλωθούν στο έδαφος για διάστημα τριών εβδομάδων, ωστόσο η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους θα αντέξει, ανέφερε ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο’ Λίρι ενόψει της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες απόψε.

Μπορεί να κρατήσουμε στο έδαφος τα αεροσκάφη για μια, δύο ή τρεις εβδομάδες. «Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επώδυνο», ανάφερε ο Ο’ Λίρι μιλώντας στο Reuters. «Είμαστε όμως μια μεγάλη εταιρεία, μπορούμε να επιβιώσουμε».

Τον περασμένο μήνα, ο Ο’Λίρι είχε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως υπάρχει στο τραπέζι μια συμφωνία που θα επιτρέπει στις πτήσεις να συνεχίσουν κανονικά όταν η Βρετανία βγει από την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο.

Όπως είπε, δεν αναμένει ότι η Ryanair θα επεκταθεί κι άλλο στη Γερμανία του χρόνου, αφού κλείσει τις βάσεις της στη Βρέμη και την πόλη Βέετσε κοντά στο Ντίσελντορφ.

Τέλος, ο Ο’ Λίρι επανέλαβε ότι είναι σίγουρος πως η Ryanair μπορεί να λύσει τη διαμάχη της με τι γερμανικές εργατικές ενώσεις που εκπροσωπούν τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει πρόοδος στις μεταξύ τους συνομιλίες και ότι δεν αναμένει νέες απεργίες τις επόμενες εβδομάδες.

newmoney.gr

Related Articles

Back to top button