ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία άνοιξε την κάνουλα για το Φυσικό αέριο μετά από 10 μέρες

Η Ρωσία, τελικά, δεν έκλεισε οριστικά την κάνουλα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ύστερα από 10 μέρες εργασιών, το πρωί της Πέμπτης (21.07.2022), όπως… έπρεπε, άνοιξε ξανά τον αγωγό Nord Stream 1 και ξεκίνησε και πάλι η ροή του αερίου προς την Ευρώπη. 

ADS

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 και αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

Φαίνεται όμως ότι, για την ώρα τουλάχιστον, η Ρωσία έχει ανοίξει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου με το… σταγονόμετρο. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Δικτύων της Γερμανίας, Κλάους Μίλερ, έγραψε στο twitter ότι ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί ξανά με το 30% της χωρητικότητά του, ποσότητα που είναι εγγυημένη για δυο ώρες. 

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1, καθώς σήμερα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ετήσια συντήρηση του αγωγού, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω ενεργειακών περικοπών.

H ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα σημεία διασύνδεσης παροχών OPAL και NEL στη Γερμανία, καταγράφηκε σε μηδενικά επίπεδα (μηδέν κιλοβατώρες / ανά ώρα) για την 21η Ιουλίου (06:00-07:00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button