ΚΟΣΜΟΣ

«Νίκησε η Δημοκρατία»: Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την εκλογή του στη Χειμάρρα

«Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά, συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία», είπε ο ομογενής νέος δήμαρχος Χειμάρρας

Την πρώτη δήλωση μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές στη  Χειμάρρα έκανε ο Φρέντι Μπελέρης μέσα από τη φυλακή.

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!»έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Νωρίτερα, ομογενείς αλλά και άλλοι υποστηρικτές του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου,  είχαν συγκεντρωθεί έξω από εκλογικό κέντρο της Χειμάρρας και πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του.

Βίντεο από τους πανηγυρισμούς:

Ο Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, έδινε μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη κάλπη μέχρι και την τελευταία την 36η.  

Τελικά αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 50,12%. Ο αντίπαλός του, Γκιόργκι Γκόρο, έφτασε στο 49.88%.  Η διαφορά τους ήταν μόλις 19 ψήφους.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί τραγουδούσουν και τον εθνικό ύμνο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Κlan News μετέδωσε εικόνες από το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων, που «κλείδωσε» τη νίκη Μπελέρη.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος μέσα στο κέντρο καταμέτρησης (Πατήστε στο link που οδηγεί στο YouTube):

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button