ΚΟΣΜΟΣ

Η Μετάλλαξη Όμικρον σπάει όλα τα ρεκόρ σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφεται καθημερινά σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού καλπάζει και την πανδημία να συνεχίζεται για τρίτο χρόνο παγκοσμίως.

Η μία μετά την άλλη, ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε νέα μέτρα, αυστηροποιώντας το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους πολίτες και προχωρώντας ακόμα και σε οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

ADS

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 50 στην Ιταλία

Η Ιταλία καταγράφει σχεδόν 190.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες και γίνεται η πρώτη χώρα που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών.

«Συμφωνώ απολύτως γιατί δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πως η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου», δηλώνει ο Στέφανο Μαρινόνι, κάτοικος της Ρώμης. 
Από 15 Φεβρουαρίου, οι Ιταλοί άνω των 50 θα πρέπει να έχουν το σούπερ πράσινο πάσο για μπορούν να μπουν στη δουλειά τους, τις τράπεζες ή τα ταχυδρομεία. Που σημαίνει πως ένα αρνητικό τεστ δε θα αρκεί. Οι παραβάτες που εργάζονται θα πληρώνουν ως και 1.500 ευρώ πρόστιμο ενώ για όσους δεν εργάζονται το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ.

Μαύρο ρεκόρ με πάνω από 300.000 κρούσματα στη Γαλλία

Ρεκόρ με πάνω από 332.000 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα και στη Γαλλία. Η Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο για το εμβολιαστικό πιστοποιητικό, το οποίο πλέον από τις 15 Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτικό για να μπει κάποιος σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα και αθλητικούς χώρους.

«Γιατί αυτός ο νόμος; Κοιτάξτε την υγειονομική κατάσταση. Η υγειονομική κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. 

Ελάφρυνση μέτρων στη Βρετανία με σχεδόν 200.000 κρούσματα

Η Βρετανία κατέγραψε σχεδόν 195 χιλιάδες κρούσματα μέσα σε μια ημέρα. Παρόλα αυτά… μετά την διαβεβαίωση πως δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περνά και σε ελάφρυνση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Τα μέτρα είχαν περιορισμένη επίδραση στην αύξηση των κρουσμάτων και προκαλούσαν ζημιά στην τουριστική μας βιομηχανία», δήλωσε στη βρετανική Βουλή.

Τεράστια πίεση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 700 χιλιάδες μέσα σε ένα 24ωρο και η πίεση στα νοσοκομεία είναι τεράστια.

Ο 55χρονος Fred Rutherford ήταν αρνητής της πανδημίας και φανατικός αντιεμβολιαστής. Τώρα, από το κρεβάτι του νοσοκομείου στέλνει το δικό του μήνυμα: «Εμβολιαστείτε. Είναι ο μοναδικός τρόπος. Ο μοναδικός τρόπος για να ζήσετε»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button