ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς απειλεί να εκτελεί έναν όμηρο για κάθε Ισραηλινό βομβαρδισμό

«Για κάθε πλήγμα με θύματα αμάχους θα εκτελούμε από έναν από τους απαχθέντες»

Η Χαμάς απειλεί με ανατριχιαστική ανακοίνωση και διά στόματος του εκπροσώπου της οργάνωσης, Άμπου Ομπάιντα, ότι θα αρχίσει να εκτελεί Ισραηλινούς ομήρους σε απάντηση για τυχόν νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα, χωρίς προειδοποίηση.

Όπως είπε ο Ουμπάιντα, οι μαχητές της Χαμάς δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς.

Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

«Από εδώ και στο εξής κάθε επίθεση εναντίον του λαού μας στα σπίτια του, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, θα έχει ως απάντηση την εκτέλεση ενός από τους ομήρους του εχθρού μας».

«Λυπούμαστε για την απόφαση αυτή, αλλά θεωρούμε τον σιωνιστικό εχθρό και την ηγεσία του υπεύθυνο γι’ αυτό», είπε επίσης ο Ομπέιντα.

Η απάντησή μας στην επίθεση της Χαμάς θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή λέει ο Νετανιάχου

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή πολυμέτωπη επίθεση Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα. Έχουμε μόλις ξεκινήσει την εκστρατεία. Θα είμαστε ισχυροί σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται δυνατή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «το κράτος σας ζητά να μείνετε δυνατοί, γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη»

Related Articles

Back to top button