ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα πήγε τον σκύλο της για ευθανασία – Ένα χρόνο μετά, ο σκύλος δίνεται για υιοθεσία

Μια γυναίκα αναζητά απαντήσεις αφού ο άρρωστος σκύλος που πήγε σε ένα καταφύγιο για να κάνει ευθανασία εμφανίστηκε μετά από ένα χρόνο σε έναν ιστότοπο υιοθεσίας

Εξαντλημένη και χωρίς πολλές επιλογές, αφού συμβουλεύτηκε δύο κτηνιατρικές κλινικές, η Kristie Pereira πήρε πέρυσι την οδυνηρή απόφαση να μεταφέρει το απελπιστικά άρρωστο κουτάβι της σε ένα καταφύγιο του Maryland για να του κάνουν ευθανασία.

Έτσι, έμεινε άναυδη την περασμένη εβδομάδα όταν βρήκε τον σκύλο προς υιοθεσία στην ίδια οργάνωση διάσωσης κατοικίδιων ζώων όπου τον είχε πάρει.

“Έχω πολλές ερωτήσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα τον θέλω πίσω μαζί μου”, δήλωσε η Pereira στο Associated Press την Παρασκευή.

Η Pereira, η οποία ζει τώρα στο Σαν Αντόνιο, δήλωσε ότι εργαζόταν από το σπίτι της στο Μέριλαντ όταν πλήρωσε 450 δολάρια στα τέλη του 2022 για να υιοθετήσει ένα μίγμα κυνηγόσκυλων ηλικίας 2 μηνών από μια τοπική ομάδα, το Lost Dog & Cat Rescue Foundation.

Ονόμασε το κουτάβι Beau και οι δυο τους έγιναν γρήγορα αχώριστοι. Ο Beau αγκαλιαζόταν δίπλα της καθώς δούλευε, κοιμόταν στο κρεβάτι της και ακόμη και την ακολουθούσε όταν η Pereira έφευγε από το σπίτι. Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες, έγινε σαφές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το κουτάβι, είπε η Pereira.

Ένας κτηνίατρος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα ήταν πιθανότατα νευρολογικό. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι ο σκύλος μπορεί να είχε πρόβλημα στο συκώτι, οπότε η Pereira στάλθηκε σπίτι με ηπατικά ένζυμα και της είπαν ότι “θα έβλεπε βελτίωση πολύ γρήγορα” αν το συκώτι του Beau ήταν το πρόβλημα.

Η κατάσταση του σκύλου επιδεινώθηκε. Ο κτηνίατρος του σκύλου, ο επικεφαλής κτηνίατρος της κλινικής και ένας κτηνίατρος της κλινικής επειγόντων περιστατικών συμφώνησαν ότι η αδυναμία του σκύλου να ελέγξει το έντερό του και να σηκώσει τα πίσω πόδια του υποδήλωνε σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα, δήλωσε η Pereira.

Το κόστος για να γίνουν μια σειρά από εξετάσεις για να το ανακαλύψουν, είπε, αναφέρθηκε σε 12.000 δολάρια. Παρά το σοκ της τιμής, η 32χρονη Pereira, η οποία εργάζεται στο ψηφιακό μάρκετινγκ, δήλωσε ότι θα έβρισκε τρόπο να το πληρώσει, αν μπορούσε να σώσει τον Beau.

Αντ’ αυτού, της είπαν ότι “υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να βρεθεί τι φταίει”, θυμάται. “Και ακόμη και αν το κάνουμε, υπάρχει ακόμη μικρότερη πιθανότητα να είναι κάτι που μπορούμε να διορθώσουμε”.

Τότε ήταν που άρχισαν να προτείνουν ότι ίσως θα ήταν πιο ανθρώπινο να γίνει ευθανασία στο κουτάβι. Δεν ήταν έτοιμη να εξετάσει αυτή την επιλογή, είπε, και άντεξε για έναν ακόμη μήνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια όλων αυτών, είπε η Pereira, συμβουλευόταν το προσωπικό του Lost Dog & Cat Rescue.

“Ειλικρινά, θέλω να πω, αφού τους μίλησα, τότε πραγματικά ένιωσα, ξέρετε, ότι θα έκανα το σωστό με το να τον θανατώσω”, είπε η Pereira. “Μου έδωσαν πραγματικά αυτή την υποστήριξη και την ενθάρρυνση ότι, αν και είναι δύσκολο, μερικές φορές αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε”.

Μετά από αρκετές άγρυπνες νύχτες με τον Beau να πονάει φανερά, η Pereira είπε ότι πήγε τον Beau στις Υπηρεσίες Ζώων της κομητείας Montgomery στο Derwood του Maryland, στα τέλη Μαρτίου 2023 και πλήρωσε 15 δολάρια για να του κάνουν ευθανασία. Της είπαν ότι η πολιτική του καταφυγίου δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να μένουν με τα κατοικίδιά τους καθώς αυτά θανατώνονται.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης για να δει τη μητέρα της στο Maryland την περασμένη εβδομάδα που η περιέργεια την έστειλε στην ιστοσελίδα της διάσωσης για να ελέγξει τα σκυλιά προς υιοθεσία – και εντόπισε τη φωτογραφία του Beau. Το κουτάβι ήταν μεγαλύτερο, αλλά είχε τα ίδια σημάδια και έφερε το όνομα που του είχε δώσει η διάσωση πριν το υιοθετήσει: Amos Hart, βασισμένος σε χαρακτήρα του μιούζικαλ “Chicago”.

Τα τηλεφωνήματα στο καταφύγιο επιβεβαίωσαν ότι ο σκύλος της δεν είχε υποβληθεί σε ευθανασία, αφού οι κτηνίατροι εκεί έκριναν ότι δεν χρειαζόταν. Αντ’ αυτού, το καταφύγιο κάλεσε το Lost Dog & Cat Rescue και τους παρέδωσε το κουτάβι.

Η διάσωση το επιβεβαίωσε την Παρασκευή με γραπτή δήλωση, δίνοντας ένα εκτενές χρονοδιάγραμμα που δείχνει ότι οι κτηνίατροί της δεν διαπίστωσαν νευρολογικά προβλήματα με τον σκύλο. Μετά από εξετάσεις που διέγνωσαν πρόβλημα στο συκώτι και μια χειρουργική επέμβαση 7.000 δολαρίων – που πληρώθηκε μέσω μιας καμπάνιας GoFundMe – ο σκύλος κηρύχθηκε υγιής.

Τίποτα από αυτά δεν μοιράστηκε με την Pereira, η οποία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα πληρώσει το κόστος των 7.000 δολαρίων για να πάρει πίσω τον Beau. Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να απαντήσει κάποιος από τη διάσωση στις κλήσεις της, είπε, και όταν το έκαναν, δεν ήταν κάποιος με τον οποίο η Pereira είχε μιλήσει στο παρελθόν.

“Το άτομο που μου τηλεφώνησε ήταν τόσο αγενές και απλά ασεβές και πραγματικά κακόβουλο απέναντί μου”, είπε, ξεσπώντας σε δάκρυα. “Απλά λέγοντας, ξέρετε, ότι τον εγκατέλειψα και ότι τον άφησα να πεθάνει. Ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα γι’ αυτόν”.

Στην Περέιρα είπαν ότι ο σκύλος “δεν θα επιστρέψει ποτέ σε εσάς”. Τότε το άτομο έκλεισε το τηλέφωνο.

Η εκπρόσωπος της διάσωσης Chloe Floyd δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αν κάποιος από τη διάσωση είπε αυτά τα πράγματα στην Pereira. Αλλά υπερασπίστηκε την απόφαση να μην επιστρέψει τον σκύλο.

“Το LDCRF δεν επανατοποθετεί έναν σκύλο που παραδόθηκε από ιδιοκτήτη με τον πρώην υιοθετητή/ιδιοκτήτη του”, ανέφερε η Floyd στη γραπτή της δήλωση. “Η αποστολή μας είναι να σώζουμε από την ευθανασία σκυλιά που μπορούν να υιοθετηθούν και είναι ασφαλή για την κοινότητα”.

Η διάσωση αναγνώρισε ότι είχε μιλήσει με την Pereira κατά τη διάρκεια της σκέψης της για το αν θα έπρεπε να κάνει ευθανασία στο κουτάβι, αλλά είπε ότι της είχε καταστήσει σαφές τη σημασία του να πάει το σκυλί σε κτηνίατρο που θα της επέτρεπε να είναι μαζί με το ζώο όταν θα του γινόταν ευθανασία. Αν δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, τόνισε, η διάσωση θα έπαιρνε πίσω τον σκύλο.

Τόσο η διάσωση όσο και το καταφύγιο κατηγόρησαν την Pereira ότι δεν συναίνεσε στις εκτεταμένες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έπασχε από νευρολογικά προβλήματα.

Η Caroline Hairfield, εκτελεστική διευθύντρια των υπηρεσιών ζώων της κομητείας Μοντγκόμερι, δήλωσε ότι δεσμεύεται από το συμβόλαιο να επιστρέψει τα ζώα που παραδόθηκαν πίσω στη διάσωση και ότι τα χέρια της είναι δεμένα.

Η Hairfield δήλωσε για την Pereira ότι “όλοι τη συμπονούν”, αλλά ότι εναπόκειται στη διάσωση για το αν θα της επιστρέψει το σκυλί.

“Αυτό είναι ένα αστικό ζήτημα μεταξύ των δύο τους”, είπε. “Δεν είχαμε το ζώο στη φροντίδα μας για ένα χρόνο”.

Ο σκύλος παρέμεινε διαθέσιμος για υιοθεσία την Παρασκευή στον ιστότοπο της διάσωσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button