ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Μετά τον Τραμπ απαντά και στα σχόλια του Πούτιν!

Η 16χρονη ακτιβίστρια,απαντά πια συνεχώς στα ειρωνικά και συχνά επιθετικά σχόλια εναντίον της, που προέρχονται από πολιτικούς,επιχειρηματίες κ.ο.κ.

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, σειρά είχε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν που μιλώντας σε ένα φόρουμ για την ενέργεια στη Μόσχα, είχε σχολιάσει ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι ένα ευγενικό αλλά ανεπαρκώς ενημερωμένο κορίτσι: «Μπορεί να σας απογοητεύσω αλλά δεν μοιράζομαι τον κοινό ενθουσιασμό για την ομιλία της Γκρέτα Τούνμμπεργκ. Κανείς δεν έχει εξηγήσει στην Γκρέτα πως ο σύγχρονος κόσμος είναι περίπλοκος και διαφορετικός και πως οι άνθρωποι στην Αφρική και τις ασιατικές χώρες θέλουν να ζουν στο ίδιο επίπεδο πλούτου με εκείνους στη Σουηδία».

Ο Πούτιν είπε πως οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με περιβαλλοντικά θέματα πρέπει να έχουν στήριξη, προσθέτοντας: «Αλλά όταν κάποιος χρησιμοποιεί παιδιά και εφήβους για προσωπικούς σκοπούς, τότε αυτό πρέπει να το καταδικάζουμε. Είμαι σίγουρος πως η Γκρέτα είναι ένα ευγενικό και πολύ ειλικρινές κορίτσι. Αλλά οι ενήλικες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην φέρνουν εφήβους και παιδιά σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις».

Η 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία δεν έχασε ευκαιρία και άλλαξε αμέσως το βιογραφικό της στο Twitter, βάζοντας στην περίληψη τα ακριβή λόγια του Πούτιν. «Ευγενικό μα ανεπαρκώς ενημερωμένο κορίτσι».

Παρόμοια στάση είχε τηρήσει και μετά από τα υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, όταν, μετά την ομιλία της στη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει την ανήλικη μαθήτρια «χαρούμενο κορίτσι». Αναρτώντας στον επίσημο λογαριασμό του ένα άρθρο του Wired με απόσπασμα από την ομιλία της 16χρονης, η οποία άνοιξε της εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, ο 45ος Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα σχόλιο που ερμηνεύθηκε ως απόπειρα ειρωνείας ακόμα και από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian.

«Άνθρωποι υποφέρουν, άνθρωποι πεθαίνουν, ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν. Είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης και το μόνο για το οποίο μπορείτε να μιλάτε είναι τα λεφτά και παραμύθια για αέναη οικονομική ανάπτυξη», ήταν η λεζάντα που επέλεξε το Wired, αλλά ο Τραμπ αποφάσισε να συνοδεύσει την ανάρτηση με ένα ασύνδετο σχόλιο: «Φαίνεται ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, πυροδοτώντας αναρίθμητα σχόλια και retweet.

Related Articles

Back to top button
Close
Close