ΚΟΣΜΟΣ

«Για όσους δεν νηστεύουν, υπάρχει και ο ξυλοδαρμός»: Σάλος με Τούρκο ιμάμη

Ο εν λόγω ιμάμης πρόσφατα είχε βάλει στο στόχαστρο τις γυναίκες που περπατούν στο δρόμο, συγκρίνοντάς τες με «κρέας στα κρεοπωλεία»

Την ποινή του ξυλοδαρμού για όσους δεν νηστεύουν επαναφέρει ο γνωστός -για τις ακραίες δηλώσεις του- ιμάμης του τζαμιού Melike Hatun στην Άγκυρα, Χαλίλ Κονακτζί.

«Φυσικά και υπάρχει εξαναγκασμός στο Ισλάμ. Υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία. Πώς υπάρχει; Υπάρχει ποινή για αυτούς που δεν προσεύχονται. Τώρα μπορεί να μην εφαρμόζεται. Υπάρχει επίσης ποινή στη θρησκεία για αυτούς που δεν νηστεύουν. Υπάρχει ο ξυλοδαρμός. Άρα υπάρχει καταναγκασμός στην θρησκεία» ακούγεται να λέει σε βίντεο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στην Τουρκία χαρακτηρίζει τον ιμάμη «τρελό».

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ιμάμης του τζαμιού, κυβερνητικό στέλεχος. Λέει ότι όσοι δεν νηστεύουν και δεν προσεύχονται πρέπει να κακοποιούνται» σημειώνει, λέγοντας πως είναι μελανό σημείο στην ιστορία οι δηλώσεις αυτές.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω ιμάμης πρόσφατα είχε βάλει στο στόχαστρο τις γυναίκες που περπατούν στο δρόμο, συγκρίνοντάς τες με «κρέας στα κρεοπωλεία».

«Οι δρόμοι είναι σαν κρεοπωλείο. Μας αηδιάζει τώρα που βλέπουμε σάρκα. Γιατί; Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν πατέρες, αδέρφια, συζύγους; Δεν ζηλεύεις καθόλου; Δεν έχεις ποτέ συνείδηση ​​όταν η κόρη ή η γυναίκα σου βγαίνει στον δρόμο έτσι και μοιράζεται ένα βίντεο;».

Related Articles

Back to top button