ΚΟΣΜΟΣ

GAC Aion: Ετοιμάζει μπαταρίες στερεού τύπου

Ως γνωστόν, οι Κινέζοι έχουν σημαντικό μερίδιο στην παγκόσμια παραγωγή και διάθεση μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της πλειονότητας στη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Απώτερος σκοπός όλων είναι η εξέλιξή τους για να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία και τον μικρότερο χρόνο φόρτισής τους. Έτσι, οι συσσωρευτές στερεού τύπου είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τα πλεονεκτήματα αυτά.


Μεταξύ των εταιριών που ασχολούνται με την εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι και η Hyper, μία θυγατρική εταιρεία της GAC Aion, η οποία ιδρύθηκε για να κατασκευάζει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του ομίλου τα οποία θα έχουν πολυτελή και σπορ χαρακτήρα.


Εκπρόσωπος της Hyper ανακοίνωσε ότι το 2026 η εταιρεία θα είναι σε θέση να διαθέτει στην αγορά τα μοντέλα της με μπαταριές στέρεας κατάστασης οι οποίες θα παρέχουν αυτονομία μεγαλύτερη των 1.000 χλμ. με μία πλήρη φόρτισή τους.


Η GAC Aion ιδρύθηκε το 2017 και επίσης είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου CAG Motor. Είναι ο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (μετά την BYD Motor) και η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της ασιατικής χώρας η οποία έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή και τοποθέτηση μπαταριών αυτού του τύπου στα μοντέλα της.
Η πρώτη είναι η SAIC Motor η οποία έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αρχίσει να πουλά στην αγορά της Κίνας -και όχι μόνο- καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα με μπαταρίες στερεού τύπου. Τα πρώτα θα είναι τα αυτοκίνητα της IM Motors, μιας ακόμα θυγατρικής αυτοκινητοβιομηχανίας του Ομίλου SAIC.


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button