ΚΟΣΜΟΣ

Φεστιβάλ στην Αλβανία με χιλιάδες κόσμου χωρίς μάσκες ή αποστάσεις

Πάνω από 10.000 εισιτήρια πωλήθηκαν για το πενταήμερο υπαίθριο φεστιβάλ Unum

Ξεπούλησαν τα εισιτήρια του υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ Unum, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου σε παραλία 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Τιράνων. 

Σύμφωνα με το Associated Press 10.000 εισιτήριαπουλήθηκαν για το πενταήμερο φεστιβάλ, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να χορέψει μέχρι τελικής πτώσης, χωρίς μάσκες αλλά ούτε και αποστάσεις, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media.

Tο φεστιβάλ είχε δύο stages: Το πρώτο πάνω σε ένα «ιστιοφόρο» στην παραλία που είχε μετατραπεί σε σκηνή, και το δεύτερο κάτω από κάποια πεύκα. Το αμερικανικό πρακτορείο μεταδίδει ότι μουσικόφιλοι από όλη την Ευρώπη έδωσαν το παρών στο event, το οποίο είχε ακυρωθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Φέτος οι διοργανωτές δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν μουσικούς πρόθυμους να συμμετάσχουν, λόγω των περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ωστόσο μετά από επίμονες προσπάθειες τα κατάφεραν και το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η διεξαγωγή του φεστιβάλ κατέστη δυνατή χάρη στον χαμηλό ρυθμό μόλυνσηςστην Αλβανία. Η χώρα κατέγραψε μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού το περασμένο Σάββατο, προσθέτει το Associated Press, ενώ πρόσφατα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι δεν ισχύουν περιορισμοί για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να την επισκεφθούν.

«Οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι όλα τα άτομα που ήταν παρόντα στο φεστιβάλ ήταν Covid-free αλλά δεν παρουσίασαν κάποια απόδειξη για αυτούς τους ισχυρισμούς και δεν φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τον ιό»αναφέρει επιπλέον το AP.

To σύνθημα του φεστιβάλ, που ταυτίζεται με το όνομά του, προέτρεπε τους παριστάμενους να γίνουν «Ένα» ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική. Σύμφωνα με τον Ρον Κουρτόλι, έναν DJ από το Κόσοβο που μίλησε στο πρακτορείο, η μουσική είναι πολύ πιο σημαντική απ’ ό,τι θεωρεί ο περισσότερος κόσμος: «Αυτό ήταν απαραίτητο για την ψυχική μας υγεία. Πολλοί δεν δίνουν σημασία στην ψυχική υγεία, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στο να νιώθεις γενικά καλά».

Related Articles

Back to top button