ΚΟΣΜΟΣ

Το φεγγάρι βάζει επόμενο στόχο ο Κιμ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, δεν αρκείται στις προσπάθειες ανάπτυξης του βαλλιστικού πυραυλικού οπλοστασίου της χώρας του, αλλά τα σχέδιά του φθάνουν ακόμα πιο μακριά, πέρα από τον πλανήτη γη. Και μπορεί η πλειοψηφία των κατοίκων στη Βόρεια Κορέα να μαστίζεται εδώ και δεκαετίες από λιμό, αλλά ο «ελέω θεού» ηγέτης της φιλοδοξεί να κατακτήσει το φεγγάρι!

ADS

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο επικεφαλής της «NASA» της Βόρειας Κορέας, Hyon Kwang.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Kwang, η χώρα του, παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την διεθνή κοινότητα, έχει ήδη καταστρώσει ένα πενταετές σχέδιο για να θέσει ακόμα περισσότερους δορυφόρους παρατήρησης σε τροχιά γύρω από τη γη και, όπως ο ίδιος υποστήριξε, το σχετικό πρότζεκτ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Όμως, ο ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας για το Διάστημα στη Βόρεια Κορέα, δεν αρκέστηκε στις αποκαλύψεις που έκανε κατά την διάρκεια της συνέντευξής του για τους δορυφόρους που θα θέσει η χώρα του σε τροχιά γύρω από τη γη, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε ότι με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν οι επιστήμονες εκπονούν σχέδιο για να υψώσει η Βόρεια Κορέα την σημαία της στο φεγγάρι.

«Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε δορυφόρους παρατήρησης της γης και να λύσουμε τα προβλήματα επικοινωνίας με γεωστατικούς δορυφόρους. Όλο αυτό το πρότζεκτ θα αποτελέσει την βάση για την πτήση στο φεγγάρι», δήλωσε ο Kwang και τόνισε ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι πως αυτό θα συμβεί μέσα στα προσεχή δέκα χρόνια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button