ΚΟΣΜΟΣ

Φάρσα για βόμβες σε πολλά σχολεία της Κύπρου – Δείτε το απειλητικό μήνυμα που έλαβαν

Εστάλη από email με IP address στο εξωτερικό και μάλλον προέκυψε από αυτόματη μετάφραση κειμένου στα αγγλικά

Απειλητικό μήνυμα για ύπαρξη βόμβας στάλθηκε σήμερα σε πολλά σχολεία σε ολόκληρη τη Κύπρο, δημιουργώντας αναστάτωση αλλά όχι ιδιαίτερη ανησυχία καθώς έγινε αντιληπτό πως επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Συγκεκριμένα, το απειλητικό μήνυμα, το οποίο έχει το ίδιο περιεχόμενο, στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος σε πολλά σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σε όλη την Κύπρο.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως το μήνυμα για βόμβες εστάλη από email με IP address στο εξωτερικό. Το κείμενο ήταν πανομοιότυπο και μάλλον προέκυψε από αυτόματη μετάφραση κειμένου στα αγγλικά.

minima_gia_vomva

Πολλά σχολεία μετά από επικοινωνία που είχαν με την Αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας, έστειλαν καθησυχαστικά μηνύματα στους γονείς των μαθητών, ενημερώνοντας τους πως τα σχολεία αυτά είναι σε επικοινωνία με τις αρχές και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σε κάποια άλλα σχολεία, οι γονείς έλαβαν μήνυμα ότι μετά από οδηγίες της Αστυνομίας και του Υπουργείου, τα παιδιά παραμένουν στην αυλή του σχολείου μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

Στην Πάφο, πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε έλεγχο όλων των σχολείων χωρίς να πτοκυψει τιποτα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button