ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Το 1453 άρχισαν οι κατακτήσεις της καρδιάς μας

Μέσω… Ελλάδαμε αφορμή -αυτήν τη φορά- την προεκλογική αντιπαράθεση για τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, επιτέθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο της αντιπολίτευσης για την Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Τούρκος Πρόεδρος

Ενόψει των επαναληπτικών εκλογών την Κυριακή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί ομιλίες σε συνοικίες της πόλης, επιχειρώντας να κερδίσει το κόμμα του τη δημαρχία.

Μιλώντας στη συνοικία Σαντζάκτεπε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα ότι: «δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες» και απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι το 1453 δεν άρχισε η τυραννία, αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας».

Και αμέσως μετά, με στόχο να πλήξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου, στον οποίο προσπαθεί να «προσάψει» ελληνική καταγωγή διερωτήθηκε: «Ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Ας ελπίσουμε ότι θα το αντιστρέψουμε», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Related Articles

Back to top button