ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στη Χειμάρρα: Πίσω για 59 ψήφους ο Μπελέρης, σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων

Στο 1,3% η διαφορά με τον «εκλεκτό» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο – Δεν έχουν καταμετρηθεί ψηφοδέλτια από κάλπες που παραδοσιακά ανήκουν στον ομογενή υποψήφιο

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας σε εκλογικό τμήμα των δημοτικών εκλογών στη  Χειμάρρα, όπου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται πίσω με 1,3%. Μάλιστα λόγω της έντασης σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, ωστόσο, ο συνδυασμός του δείχνει έτοιμος για την επικράτηση στη Χειμάρρα.

Ένταση σε εκλογικό τμήμα:

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έχει κάνει την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και αναμένεται να προσπεράσει όσο προχωρά η ενσωμάτωση. Έως τις 09:30, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο  υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο διατηρεί βραχεία κεφαλή (50,65%), έναντι 49,35% του Μπελέρη με καταμετρημένο το 50,65% των ψήφων. Η διαφορά υπολογίζεται στις 59 ψήφους υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ωστόσο δεν έχουν καταμετρηθεί ψηφοδέλτια από κάλπες που αναμένεται να αυξήσουν το ποσοστό του Φρέντι Μπελέρη.

«Τα κουτιά με τις ψήφους που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα,  ανήκουν παραδοσιακά στον κύριο Μπελέρη», τόνισε ο πρόεδρος Ομονοίας. «Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία», τόνισε.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο. Ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται μετά την δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Related Articles

Back to top button