ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η εκεχειρία – Το Ισραήλ άρχισε ξανά τους βομβαρδισμούς

Έληξε στις 07:00 το πρωί της Παρασκευής η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς,  χωρίς να ανακοινωθεί νέα παράταση παρά τις σχετικές αναφορές.

Λίγα λεπτά μετά τις 7 ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επιστρέφει στις μάχες κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα ότι παραβίασε την εκεχειρία πυροβολώντας σε ισραηλινό έδαφος.

Πυρά και εκρήξεις ακούγονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναχαιτίστηκε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα.

Τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από ισραηλινές φυλακές στην έβδομη ανταλλαγή, ενώ απελευθερώθηκαν και άλλοι ισραηλινοί όμηροι.

Βομβαρδισμοί και σκληρές μάχες

Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη της Γάζας και στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας αναφέρουν ότι λαμβάνουν χώρα σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων μαχητών και ισραηλινών στρατιωτών, μεταδίδει το Al Jazeera.

Στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ισραηλινά τανκς βομβαρδίζουν επίσης κοντά στους προσφυγικούς καταυλισμούς Nuseirat και Bureij.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις μάχες στη Γάζα, λέει ο στρατός

Το Ισραήλ επανέλαβε τις μάχες εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσε ο στρατός, λέγοντας ότι η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία και πυροβόλησε προς το ισραηλινό έδαφος.

Related Articles

Back to top button