ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Η Dominion με αγωγή ζητάει 1,3 δις δολάρια από συνεργάτη του Τραμπ

Η Dominion Voting Systems, κατέθεση σήμερα Παρασκευή, αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του δικηγόρου Σίντνεϊ Πάουελ, η οποία είναι στενή συνεργάτης του Ντοπναλντ Τραμπ. Στην αγωγή της η εταιρεία απαιτεί αποζημίωση για πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για ζημιά που η Πάουελ προκάλεσε διάδίδοντας «ψευδούς» ισχυρισμούς, συμπεριλαμβανομένου ότι ο Dominion έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ένα φανταστικό σχέδιο για «κλοπή» των εκλογών του 2020 από τον Πρόεδρο Τραμπ.

Για πολλές εβδομάδες, η Πάουελ ισχυρίστηκε ότι ο Dominion ιδρύθηκε με κομμουνιστικά χρήματα στη Βενεζουέλα για να καταστήσει δυνατή την ψηφοφορία και άλλους χειρισμούς ψήφου, και ότι αυτές οι ικανότητες αξιοποιήθηκαν για να πετύχουν την εκλογή του πρώην αντιπροέδρου Joe Biden. Οι ισχυρισμοί της – αν και απορρίφθηκαν από πολλούς δικαστές και αξιωματούχους των εκλογών – έχουν γίνει αντικείμενο συζητήσεων σε πολλούς δεξιούς ψηφοφόρους ακόμα και με από τον ίδιο τον Τραμπ. Στην αγωγή 124 σελίδων που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, η Dominion δήλωσε ότι η φήμη και η αξία μεταπώλησής της έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά από την «εκστρατεία συκοφάντησης» που η Πάουελ έκανε προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη τον εαυτό της και να ανεβάσει το δημόσιο προφίλ της , στους ακροδεξιούς οπαδούς του Τραμπ. ” Οι κατηγορούμενοι που αναφέρονται στην αγωγή περιλαμβάνουν την Πάουελ, τη δικηγορική της εταιρεία και την οργάνωση που δημιούργησε για να ζητήσει δωρεές για να υποστηρίξει τις εκλογές της σχετικά με τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dominion, John Poulos, δήλωσε ότι η αγωγή έχει ως στόχο να αποκαταστήσει το όνομα της εταιρείας του μέσω τησ παράθεσης των γεγονότων σχετικά με τις εκλογές του 2020. Ο Πούλος είπε ότι θα ήθελε η υπόθεση να παραμείνει σε δίκη αντί να επιλυθεί. «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για ολόκληρη την εκλογική διαδικασία», είπε. «Οι ισχυρισμοί, ξέρω ότι ήταν εναντίον μας. . . αλλά οι επιπτώσεις υπερβαίνουν πολύ πέρα ​​από εμάς.

Related Articles

Back to top button