ΚΟΣΜΟΣ

Εκδίκηση για την καταστροφή στην Γέφυρα στην Κριμαία ζητούν συνεργάτες του Πούτιν

Κορυφαίος προπαγανδιστής του Πούτιν κάλεσε σε ολοκληρωτικό πόλεμο

Νέα δεδομένα στην εξέλιξη του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία δημιουργεί η χθεσινή έκρηξη στην γέφυρα στην Κριμαία. Παρά το ότι η Ρωσία δεν έχει κατηγορήσει άμεσα την Ουκρανία, στο εσωτερικό εκφράζεται κύμα οργής, με πολλούς κυβερνήτες αλλά και προπαγανδιστές του Πούτιν να ζητούν αντίποινα. 

ADS

Ο κορυφαίος προπαγανδιστής του ΚρεμλίνουΒλαντίμιρ Σολοβιόφ ζητά μια βάναυση σταλινική απάντηση προκειμένου η Ουκρανία  «να βυθιστεί σε σκοτεινή περίοδο», αλλά και να ενωθούν όλοι οι Ρώσοι. Ο Σολοβιόφ μάλιστα ζήτησε την επιστροφή του διαβόητου τμήματος αντικατασκοπείας SMERSH επί Στάλιν, για να συντρίψει κάθε εσωτερική αντίθεση σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία. 

Το τμήμα SMERSH, με σύνθημα το «Θάνατος στους κατασκόπους», συγκέντρωνε αντικατασκοπευτικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούσε ο Στάλιν κατά των αντιφρονούντων, στην προσπάθειά του να εξαφανίσει όσους προσπαθούσαν να ανατρέψουν το καθεστώς του. «Είναι ώρα να θυμηθούμε τη Σοβιετική στρατιωτική εκπαίδευση και να δράσουμε αποφασιστικά και δημιουργικά» είπε ο προπαγανδιστής. 

«Η Ουκρανία πρέπει να βυθιστεί σε σκοτεινή εποχή. Γέφυρες, φράγματα, σιδηρόδρομοι, θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και άλλες εγκαταστάσεις υποδομής θα πρέπει να καταστραφούν σε ολόκληρη τη χώρα» τόνισε, προσθέτοντας ότι η χώρα θα πρέπει να μπει σε πολεμικό κλίμα, που θα επιτευχθεί μέσω της επιστροφής του σταλινικού τμήματος αντικατασκοπείας. 

«Επιθυμία για εκδίκηση»

Την ίδια ώρα, Ρώσοι κυβερνήτες μίλησαν για τη δικιά τους επιθυμία για εκδίκηση, μετά την έκρηξη στη γέφυρα στην Κριμαία. Την ίδια ώρα, δύτες πραγματοποιούν επιθεώρηση στη γέφυρα για να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία για το ποιος κρύβεται πίσω από το χτύπημα, αλλά και να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς. 
Αίσθηση προκάλεσε η ανοιχτή απειλή του αναπληρωτή κυβερνήτη της Σταυρούπολης, Βαλέρι Τσερνιτσόφ. «Ουκρανοί, εγκαταλείψτε τις πόλεις σας, ειδικά της μεγάλες. Μια μεγάλη έκπληξη σας περιμένει. Οι πύραυλοι Sarmat είναι έτοιμοι να χτυπήσουν τις ουκρανικές πόλεις», είπε σε βίντεο που είχε στο twitter.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ τόνισε ότι υπάρχει μια υγιής επιθυμία για εκδίκηση» μετά την έκρηξη στη γέφυρα με συνέπεια τρεις νεκρούς και ζημιές στην υποδομή. «Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη, αλλά όχι μοιραία» δήλωσε. 

«Το θέμα δεν είναι η εκδίκηση, αλλά η τιμωρία»

Στο ίδιο πολεμικό μήκος κύματος κινήθηκε και ο στρατιωτικός ανταποκριτής και υποστηρικτής του Γιούρι Κοτιονόκ, που συντάχθηκε με τις φωνές που ζητούν μια κλιμάκωση της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία. 

«Η απάντηση για την έκρηξη στη γέφυρα θα πρέπει να είναι συντριπτική. Το θέμα δεν είναι η εκδίκηση, αλλά η τιμωρία και η δυνατότητά μας ως κράτος να απαντάμε σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Η γέφυρα της Κριμαίας θα αποκατασταθεί», είπε, ρωτώντας γιατί κάποιοι στόχοι στο Κίεβο είναι ακόμη άθικτοι. 

Ο Γιούρι Ποντολιάκα, δημοφιλής φιλορώσος μπλόγκερ είπε ότι πρόκειται για ένα πρελούδιο της κύριας επίθεσης των Ουκρανών στο νότο. «Εάν τις επόμενες ημέρες η Ουκρανία δεν βυθιστεί στο σκοτάδι και δεν γίνουν επιθέσεις στις γέφυρες του Δνείπερου, προσωπικά θα το θεωρήσω σημάδι (επικής αποτυχίας)», είπε. 

Ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» και αξιωματούχος κλειδί στην κατεχόμενη Ουκρανία τόνισε ότι το ουκρανικό τρομοκρατικό κράτος πρέπει να καταστραφεί και δημοσίευσε μάλιστα και συγκεκριμένο χάρτη στόχων που θέλει να χτυπηθούν 

Επίθεση στη Ζαπορίζια 

Χθες το βράδυ, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε νέους βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.Σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, η ρωσική πλευρά «χτύπησε με κυνικό τρόπο κτίρια με διαμερίσματα και μη στρατιωτικές υποδομές». Πολλοί μιλούν για αντίποινα, ενώ οι πληροφορίες από ουκρανικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς. 

Ωστόσο, παρά τον εμφανή τρόπο με τον οποίο Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη γέφυρα, που είναι η βασική αρτηρία για τις ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Χερσώνας.Από την πλευρά του ο Ακσιόνοφ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για ένα μήνα και τρόφιμα για πάνω από δύο μήνες. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν πλήρη εφοδιασμό.

Related Articles

Back to top button