ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις στην Γαλλία μετά την δολοφονία 16χρονου από Αλγερινό: «Γάλλοι ξυπνήστε, εδώ είναι το σπίτι σας»

Μετά τη φρικτή δολοφονία, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα όπως “Το Ισλάμ έξω από την Ευρώπη!”.

Η Λυών της Γαλλίας μαστίζεται από διαδηλώσεις στο πλαίσιο του κινήματος “Δικαιοσύνη για τον Τόμας” στη μνήμη ενός 16χρονου εφήβου που έχασε τη ζωή του σε μαχαίρωμα με ρατσιστικά κίνητρα, από Αλγερινούς.

Το βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός χορευτικού πάρτι στο δημαρχείο της Crépol το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν μια συμμορία ισλαμιστών εισέβαλε και φώναξε: “Είμαστε εδώ για να μαχαιρώσουμε λευκούς ανθρώπους”. Αυτή η επίθεση μίσους με ρατσιστικά κίνητρα άφησε περίπου δύο 12χρονους τραυματισμένους και στέρησε τη ζωή του Thomas.

Μετά το περιστατικό, εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κρατώντας πλακάτ που εξέφραζαν την οργή τους και απαιτούσαν δικαιοσύνη. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως “Γάλλοι, ξυπνήστε, αυτό είναι το σπίτι σας” και “Δικαιοσύνη για τον Τόμας! Το Ισλάμ έξω από την Ευρώπη! Η μετανάστευση σκοτώνει!”

Ο υπουργός της κυβέρνησης, Olivier Véran, είχε ήδη προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο η γαλλική κοινωνία να εξεγερθεί μετά τη δολοφονία του εφήβου.

Οι διαμαρτυρίες αυτές εντάσσονται σε μια σειρά διαδηλώσεων που δείχνουν την αυξανόμενη κοινωνική πίεση που δημιουργείται από τη μαζική μετανάστευση, τον ρατσισμό και τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπήρξαν παρόμοιες διαδηλώσεις στη Romans-sur-Isère.

Η οργή και η έκκληση για δικαιοσύνη βρίσκει απήχηση και αλλού στην Ευρώπη. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Δουβλίνο, όπου μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ιρλανδών παιδιών προκάλεσε μεγάλη διαμαρτυρία κατά της μαζικής μετανάστευσης λόγω των υποθέσεων ότι ο δράστης ήταν Αλγερινός μετανάστης που βρισκόταν παράτυπα στην Ιρλανδία.

Δεκάδες κάτοικοι του Δουβλίνου βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν την ασφάλεια των παιδιών τους με εθνικές σημαίες και πανό που έγραφαν “Irish Lives Matter”.

Related Articles

Back to top button